slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Μητσοτάκης επανιδρύει την ΟΝΝΕΔ. Όλες οι σαρωτικές αλλαγές- Τα ονόματα που "παίζουν" για την ηγεσία της νεολαίας

Του Κώστα Πασίση
Από το μηδέν θα στηθεί η νέα ΟΝΝΕΔ που ετοιμάζει η Συγγρού, μετά τη διάλυση της, μια εβδομάδα, πριν το 10 τακτικό συνέδριο της ΝΔ. Η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να συγκροτηθεί μια σύγχρονη οργάνωση, που θα διέπεται από τις καταστατικές αρχές της ΝΔ, που είναι η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η αριστεία, η ανανέωση και η αλληλεγγύη.
Σε ελεύθερη μετάφραση, αυτό σημαίνει ότι η οργανωτική δομή της γαλάζιας νεολαίας που θα
προκύψει από το συνέδριο της τον ερχόμενο Ιούλιο δεν θα θυμίζει σε τίποτε τηνπαλαια ΟΝΝΕΔ των «φέουδων» των «μηχανισμών» και των «ομαδαρχών». «Θα είναι νέα, σύγχρονη, ελκυστική», τονίζει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, που ασχολείται με την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.
Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η νέα ΟΝΝΕΔ, που πιθανόν να έχει και διαφορετικό σήμα μετά το συνέδριο της, να έχει ενεργό ρόλο στην παραγωγή πολιτικής της ΝΔ. Αυτό είναι ένα στοίχημα βέβαια που μένει να αποδειχτεί στην πράξη, καθώς μέχρι χθες η ΟΝΝΕΔ ήταν η ουρά του κόμματος και χρησιμοποιείτο περισσότερο στις κινητοποιήσεις και παλαιότερα στις αφισοκολλήσεις και μόνο ο πρόεδρος της νεολαίας μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Όσον αφορά τη δομή, πιθανότατα θα δημιουργηθεί ένα νέο όργανο, το Εθνικό Συμβούλιο, στο οποίο θα αντιπροσωπεύεται σε επίπεδο νομών, ολόκληρη η γαλάζια νεολαία. Επίσης η κεντρική διοίκηση θα αποτελείται από την Εκτελεστική Γραμματεία, το Πολιτικό Συμβούλιο και τις γραμματείες.
Υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου
Μέχρι σήμερα τέσσερεις είναι οι βασικοί υποψήφιοι για το αξιώμα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ.
Ένας από τους τρείς είναι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Είναι πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έχει πολύ καλή γνώση της Ευρώπης, έχει περάσει από την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ, ενώ διαθέτει εργασιακή εμπειρία. Είναι ένα στέλεχος που εμπιστεύεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει τον πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο για τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ
Υψηλό ποσοστό πιθανοτήτων έχει και ο Γιώργος Κοκόλης. Είναι πολιτικός επιστήμονας, διδάσκει Ιστορία του Εθνικισμού στο London School of Economics, ενώ έκανε μετεκπαίδευση σε θέματα ηγεσίας στο Πανεπιστήμιο Harvard. Εχει εργαστεί σε μέσα ενημέρωσης, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι αντιδήμαρχος Παιδείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.
Κύκλοι της γαλάζιας νεολαίας αναφέρουν ως αρνητικό το γεγονός ότι ο κ. Κοκόλης δεν υπήρξε μέλος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ. Κατ άλλους όμως, αυτό μπορεί να είναι το προσόν που θα τον οδηγήσει στον προεδρικό θώκο.
Τρίτος υποψήφιος εμφανίζεται ο Όμηρος Τσάπαλος ο οποίος είναι πολιτικός επιστήμονας, σύμβουλος στρατηγικής και συνεργάτης εδώ και χρόνια του Ελληνα επιτρόπου στην Ε.Ε., Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Τέλος, ακούγεται το όνομα του δικηγόρου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος έχει περάσει από τη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ, ενώ σήμερα δικηγορεί και έχει βγει στην αγορά εργασίας.
http://rigillis18.blogspot.gr/2016/05/blog-post_76.html?spref=fb
Πηγή: db8.gr- 

Δεν υπάρχουν σχόλια: