slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κωνσταντίνος Καράμπελας: Βολεμένος στο γραφείο του Πάνου Καμμένου ο γραμματέας της Νεολαίας των ΑΝΕΛ

Του Γιώργου Νόκου - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Μόλις μία εβδομάδα μετά το φιάσκο του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, ακόμα μία κομματική νεολαία, αυτή των ΑΝ.ΕΛ., πραγματοποίησε το..
δεύτερο συνέδριό της στην Αθήνα, για να εκλέξει νέο πρόεδρο. Εκεί μπορεί να μη σημειώθηκαν παρατράγουδα όπως στη συμπρωτεύουσα, αλλά πίσω από τον νέο πρόεδρο υπάρχει αρκετό παρασκήνιο, αφού, όπως αποδεικνύεται, είναι παλιός γνώριμος του Πάνου Καμμένου. Με μια συνοπτική διαδικασία λοιπόν ο Κωνσταντίνος Καράμπελας αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διαδεχόμενος τη Μανταλένα Παπαδοπούλου, που έχει αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ. 
Η θέση του επικεφαλής της Νεολαίας μπορεί να μην είναι έμμισθη, ωστόσο ο νέος πρόεδρος θα λαμβάνει κανονικό μισθό όχι από το κόμμα, αλλά από το ελληνικό Δημόσιο. Οπως φαίνεται, ο Πάνος Καμμένος ακολούθησε την αντίθετη πορεία από εκείνη της Κουμουνδούρου. Να θυμίσουμε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου διορίστηκε ο αδελφός του ράπερ γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου αυτός αναδείχθηκε στην ηγεσία της, προκαλώντας τον γνωστό σάλο, που έφτασε μέχρι τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. 
Ο Πάνος Καμμένος, αντιθέτως, επέλεξε ένα πρόσωπο από το σώμα των μετακλητών υπαλλήλων που έχει διορίσει από τον πρώτο καιρό της συγκυβέρνησης για να διαδεχθεί τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος στη Νεολαία των ΑΝ.ΕΛ. Ο Κωνσταντίνος Καράμπελας, όπως φαίνεται στο ΦΕΚ που δημοσιεύουν τα «Π», από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε διοριστεί στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας, μόλις λίγες ημέρες μετά τις εκλογές και την ανανέωση της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.  Ο διορισμός ενός στελέχους ή υποψήφιου βουλευτή των συγκυβερνώντων κομμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο. Το προηγούμενο διάστημα ήρθε στο φώς της δημοσιότητας πληθώρα τέτοιων παραδειγμάτων, που προκάλεσαν πολλά σχόλια και συζητήσεις, στην κοινή γνώμη, με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να απαντούν ότι σε αυτές τις θέσεις αξιοποιούνται για ορισμένο χρονικό διάστημα έμπιστα άτομά τους, προκειμένου να λειτουργούν με ασφαλή και ολοκληρωμένο τρόπο τα γραφεία τους. Ο κ. Καμμένος δεν απέφυγε την εν λόγω πρακτική, διορίζοντας στο υπουργικό του γραφείο αρκετούς από τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και πολιτευτές του κόμματός του.   
«Θα παραμείνετε εντελώς ανεξάρτητοι από το κίνημα, θα παίρνετε πολιτικές αποφάσεις, θα παίρνετε πολιτικές πρωτοβουλίες και, αν χρειαστεί, θα συγκρούεστε ακόμα και με εμένα», είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. το περασμένο Σάββατο, απευθυνόμενος στα στελέχη της Νεολαίας, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση προς τα άλλα κόμματα, λέγοντας ότι τα μέλη των Νεολαιών τους διαπραγματεύονται με καθηγητές για το πολιτικό τους μέλλον και δεν παράγουν πολιτική. Ο Πάνος Καμμένος βέβαια ξέχασε να πει στα μέλη και τα στελέχη της Νεολαίας ότι ο πρόεδρός της είναι διορισμένος μετακλητός στο υπουργείο του.  ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΝΣΗΜΑ
Στα χνάρια όλων των μελών των Νεολαιών, ο Κωνσταντίνος Καράμπελας έχει κολλήσει τα απαραίτητα «ένσημα» για την ανέλιξή του στην κομματική επετηρίδα των ΑΝ.ΕΛ. Συμμετέχοντας στην κομματική οργάνωση της Θεσσαλονίκης, κατάφερε από τον Ιανουάριο του 2015, όταν οι ΑΝ.ΕΛ. μπήκαν για πρώτη φορά στην κυβέρνηση, να ανεβάσει κατακόρυφα τις «μετοχές» του. 
 
Ως υπεύθυνος οργανώσεων της συμπρωτεύουσας, ανέπτυξε δραστηριότητα που δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Πάνο Καμμένο. Διοργάνωσε αρκετές δράσεις με συμμετοχή κόσμου, στελεχών και βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ., όπως αιμοδοσίες και εκστρατείες ενημέρωσης, συμμετείχε σε εκδηλώσεις και συνέβαλε τα μέγιστα στην ενδυνάμωση των σχέσεων με το ποντιακό στοιχείο, το οποίο είναι πολύ ισχυρό στη Μακεδονία. Παράλληλα, δεν δίστασε να πάρει μέρος στην κόντρα που ξέσπασε στους κόλπους του κόμματος με την πρώην βουλευτή Σταυρούλα Ξουλίδου, μένοντας πιστός στην προεδρική γραμμή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι η Νεολαία των ΑΝ.ΕΛ. παραμένει ουσιαστικά άγνωστη στο ευρύ κοινό, καθώς είναι μια νέα οργάνωση σε σχέση με την ΟΝΝΕΔ, που μετράει 42 χρόνια ιστορίας, αλλά και τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απασχολεί συχνά την επικαιρότητα με τις αιρετικές θέσεις που εκφράζει.  
Ενδεικτική είναι η συμμετοχή του Κ. Καράμπελα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Παρόλο που δεν είχε θέσει υποψηφιότητα στις κάλπες του Ιανουαρίου για να καταμετρήσει τις δυνάμεις του με σταυρούς, στην αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου μπήκε στην προτελευταία θέση του ψηφοδελτίου - και ουσιαστικά στον προθάλαμο για να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά με την πολιτική. 
Η αξιοποίηση της Μανταλένας Παπαδοπούλου στη θέση της εκπροσώπου Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. χρησιμοποιείται πλέον στις τάξεις της Νεολαίας ως ένα βασικό κίνητρο για να ασχοληθούν περισσότεροι με αυτήν, αφού αποδείχθηκε στην πράξη ότι υπάρχει διέξοδος και ανέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: