slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ:Με «αρραγή ενότητα» και ενθουσιασμό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταστρέφουν τη χώρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ
 π. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ




«Μην περιμένετε τίποτα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία είναι αρραγέστατη και θα περιμένετε τριάμισι χρόνια ακόμη»!

Αυτές ήταν οι φράσεις που, από του βήματος της Βουλής, εκστόμισε με στόμφο, προκλητικότητα και αλαζονικό ύφος, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Συρμαλένιος, απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση.

Το γεγονός αυτό  συνέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ μέτρων, που με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου, έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή στην εξουθενωμένη ελληνική οικονομία και στους οικονομικά ασθενέστερους Έλληνες.
Ο κ Συρμαλένιος είναι ο ίδιος, που ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση κατακεραύνωνε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την «ενδοτικότητά τους» και την ροπή τους στα μνημόνια. Ταυτόχρονα, ο ίδιος βουλευτής, δεσμευόταν ότι, ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακύρωνε τους μνημονιακούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, θα αποκαθιστούσε τις απώλειες στις συντάξεις και τους μισθούς, θα μείωνε τις φορολογικές επιβαρύνσεις (κατάργηση ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης κλπ) και θα εμπόδιζε το «ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας».
Ο πολλά βαρύς «αντιμνημονιακός» κ Συρμαλένιος μεταμορφώθηκε τάχιστα σε εραστή του πιο αχρείαστου και επαχθούς μνημονίου, το οποίο υπερασπίζεται με σθένος και ψηφίζει με ενθουσιασμό.
Δεκαπέντε μήνες μετά την «πρώτη φορά Αριστερά» και επτά μήνες μετά τη «δεύτερη φορά Αριστερά» ο οδοστρωτήρας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ισοπεδώσει  τα πάντα.
Ειδικότερα στα νησιά οι πολίτες βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της ανερμάτιστης πολιτικής και των χονδροειδέστατων ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλους τους τομείς.
Σε χρόνο ρεκόρ, ο κ. Ν. Συρμαλένιος και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του από τον ΣΥΡΙΖΑ ξέχασαν τις δεσμεύσεις τους. 
Ψήφισαν, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ετοιμάζονται να ξαναψηφίσουν το Σαββατοκύριακο, την κατάργηση όλων των ειδικών ευνοϊκών ρυθμίσεων που ίσχυαν για τα νησιά μας στα πλαίσια της – άτολμης έστω – εφαρμογής της αρχής της νησιωτικότητας.
Έτσι χωρίς δισταγμό και με ήσυχη τη συνείδησή τους οι νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν:
·         Την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ που ίσχυε στα νησιά
·         Την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στον τουρισμό και την εστίαση
·         Την επιβολή ειδικού φόρου στο κρασί
·         Τον αποκλεισμό των νησιών από τα προγράμματα κοινωνικής απασχόλησης για τους ανέργους.
Και ετοιμάζονται να ψηφίσουν με αρραγή ενότητα, σύμφωνα με τον κ. Συρμαλένιο :
·         Την θέσπιση ειδικού τέλους ανά διανυκτέρευση
·         Την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ από το 23% στο 24%
·         Την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων και σήμερα ασφαλίζονται στον ΟΓΑ
Αν στα παραπάνω προστεθούν οι γενικές φορολογικές επιβαρύνσεις και οι δυσμενείς ρυθμίσεις του ασφαλιστικού, τότε μιλάμε για έναν πραγματικό Αρμαγεδώνα, που θα πλήξει τα νησιά μας.
Εκτός βέβαια από το εισόδημα, οι πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πλήττουν όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής των νησιών μας.
Στην Παιδεία και την Υγεία η κατάσταση χειροτερεύει, τα έργα υποδομής παραμένουν ημιτελή και η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση υποχρηματοδοτούνται.
Απέναντι σ’ αυτό τον ορυμαγδό των καταστροφικών μέτρων οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλουν αστείες δικαιολογίες.
Η πραγματικότητα όμως είναι μια και τους διαψεύδει με ηχηρό  τρόπο.   
Παρέλαβαν τη χώρα το Γενάρη του 2015 με την οικονομία να ανακάμπτει, μετά από 5 χρόνια σκληρών θυσιών του ελληνικού λαού και μέσα σε ενάμιση χρόνο των ξαναέφεραν στο χείλος του γκρεμού.
Στις Κυκλάδες οι συριζαίοι βουλευτές εξαπάτησαν τους πολίτες των νησιών, αρπάζοντας την ψήφο τους για να εφαρμόσουν πολιτικές ακριβώς αντίθετες από αυτές που υποσχέθηκαν.
Βεβαίως, οι πολίτες δεν άμοιροι ευθυνών στο μέτρο που δέχονται να τους παραμυθιάζουν και να υποτιμούν τη νοημοσύνη τους οι κάθε λογής ανεύθυνοι λαϊκιστές τυχοδιώκτες.
Και αν πριν ένα χρόνο ο θυμός και η κόπωση οδήγησε τους πολίτες στο να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στο συνεταιρισμό της συμφοράς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σήμερα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Οι πολίτες δεν μπορεί να καμώνονται πως δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν.
Η μεγάλη εικόνα είναι μπροστά στα μάτια όλων μας.
Η οικονομία σε τέλμα, το επενδυτικό κλίμα ζοφερό, οι Τράπεζες κλειστές, η επιχειρηματικότητα σε διωγμό και η ανεργία συνεχίζει να μεγεθύνεται.
Η αξιοπιστία της χώρας βρίσκεται στο ναδίρ, οι εθνικοί κίνδυνοι πληθαίνουν και μέρα με τη μέρα το φάσμα της ολοκληρωτικής κατάρρευσης διαγράφεται πιο καθαρά.
Οι ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας έχουν πατριωτικό καθήκον να αντισταθούν σ’ αυτή την καταστροφική λαίλαπα  των αριστερο-ακροδεξιών λαϊκιστών.
Οι καιροί ου μενετοί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: