slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χαράλαμπος Κόκκινος:«Κόφτης» μπαίνει και στο διαγωνισμό για την αεροπορική σύνδεση των νησιών μας

Οδηγούν τη νησιωτική Ελλάδα στην απομόνωση και στην οπισθοδρόμηση
Να δείξει επιτέλους η κυβέρνηση κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό στο δικαίωμα των κατοίκων της περιοχής μας και των επισκεπτών μας να έχουν σύγχρονες συγκοινωνίες
Η πολιτική των περικοπών και της συνεχιζόμενης λιτότητας οδηγεί σε απομόνωση τους νησιώτες μας. Για την αεροπορική σύνδεση των νησιών μας έχει προβλεφθεί από την κυβέρνηση το ποσό των 8.362.000€, χρηματικό ποσό 40% περίπου μικρότερο σε σχέση με πέρσι! Όπως είναι αναμενόμενο και
επακόλουθο, ο σχεδιασμός των νέων αεροπορικών δρομολογίων είναι και αυτός μειωμένος, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις των νησιωτών μας, αλλά και των επισκεπτών μας.
Οι περικοπές στις αεροπορικές συνδέσεις συνδυάζονται με τις περικοπές και στο ποσό που διατίθεται για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στις άγονες γραμμές, το οποίο είναι και αυτό μειωμένο, αλλά και στο γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία Ryanair ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα και κατ’ επέκταση και από τα νησιά μας. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν σκηνικό απομόνωσης και οπισθοδρόμησης που θα βιώσουν οι κάτοικοι της περιοχής μας.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί το ποσό που θα διατεθεί για την αεροπορική σύνδεση των νησιών μας και να φτάσει στο ποσό των 12.000.000€ που ίσχυε πέρσι και ήταν και αυτό «τσεκουρεμένο» σε σχέση με το παρελθόν.
Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, οι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και η πρόσβαση στο αγαθό των συγκοινωνιών δείχνουν να είναι ζητούμενα.
Καλούμε την κυβέρνηση να δείξει την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία και να σεβαστεί το δικαίωμά μας για την πρόσβαση στα συγκοινωνιακά μέσα. Εάν δεν το πράξει, θα δείξει για μια ακόμη φορά αναλγησία και πολιτική ανακολουθία.
Οι νησιώτες μας δεν είναι πολίτες β΄κατηγορίας!
Η ανάπτυξη δεν έρχεται με περικοπές!
«Κόφτης» να μπει στις σπατάλες των «ημετέρων» και όχι στη ζωή μας!
Δ.Τ. 11/5/2016 (2): «Κόφτης» μπαίνει και στο διαγωνισμό για την αεροπορική σύνδεση των νησιών μας - 

Δεν υπάρχουν σχόλια: