slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πέρασαν απ’ την έγκριση του ΚΥΣΟΙΠ 19 αποκρατικοποιήσεις


19 αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ εγκρίθηκαν άρον άρον από το ΚΥΣΟΙΠ κάτω από την πίεση των δανειστών. Το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ δημοσιεύθηκε σήμερα, Τετάρτη, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ποιες είναι οι 19 αποκρατικοποιήσεις;
Δεκατέσσερα (14) Περιφερει- ακά Αεροδρόμια
Ελληνικό
Αστέρας Βουλιαγμένης
Αφάντου Ρόδος
ΔΕΣΦΑ
ΟΛΠ
ΟΛΘ
ΤΡΑΙ- ΝΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ηλεκτρονική Δημοπρασία III, IV, V, VI και άλλα μικρά ακίνητα
Μαρίνες
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
ΕΛΠΕ
ΟΤΕ
ΔΕΗ
ΕΥΑΘ
ΕΥΔΑΠ
ΔΕΠΑ
ΕΛΤΑ

Το σχέδιο αναφέρει για τη ΔΕΗ πως στόχος είναι η πώληση του 17% ίσως και μέσα στο 2016. Το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί την πρόσληψη συμβούλων μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2016. Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις για την στρατηγική.

Για τα ΕΛΠΕ, το σχέδιο τονίζει πως προωθείται επίσης η πρόσληψη συμβούλων μέχρι το τρίτο τρίμηνο 2016 για να αξιολογηθούν εναλλακτικές στρατηγικές επιλογές και να υποβληθούν σχετικές εισηγήσεις.

Όσον αφορά τον ΟΤΕ, δρομολογείται η πώληση του 5% που έχει το Δημόσιο με μεταφορά του στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ άμεσα αναμένεται και η πρόσληψη συμβούλου.

Σχετικά με την την ΕΥΑΘ το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει πως θα πρέπει να έχει επιλέξει συμβούλους μέχρι το τρίτο τρίμηνο 2016 για την αξιολόγηση εναλλακτικών επιλογών για την πώληση του 23% των μετοχών.

Παράλληλα, προωθείται η σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου και η βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου και έγκριση αναθεωρημένης Σύμβασης Παραχώρησης από την Εταιρεία και το δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: