slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στα Λιγαρίδια πήγε, στις Εγγαρές;

Επειδή είναι επί … προσωπικού καλό είναι να μην παρεξηγηθούν κάποιοι που δεν πρέπει … Γιατί θα είναι άδικο… Χθες το βράδυ διάβασα την ανάρτηση του προέδρου της Απειράνθου κου Μπάκαλου με την οποία ενημερώνει τους κατοίκους όχι μόνο του χωριού αλλά όλης σχεδόν της Ανατολικής πλευράς της Νάξου ότι
επιτέλους οι παραθαλάσσιοι οικισμοί (από τον Αζαλά έως τον Κλειδώ) αποκτούν γρήγορο και επαγγελματικό internet. Κίνηση που αναβαθμίζει σημαντικά τη περιοχή και κυρίως από τη στιγμή που υπάρχουν πλέον οπτικές ίνες μπορεί να περάσει το ίντερνετ και στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων. Κάτι που θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των επαγγελματιών κυρίως στα νησιά αυτά που πληρώνουν για παροχές που δυστυχώς δεν τις απολαμβάνουν όπως όλοι εμείς και κυρίως ζουν με την αβεβαιότητα εάν στα επόμενα πέντε λεπτά θα έχουν internet ή θα …βρίζουν για την απόφασή τους να δραστηριοποιηθούν έξω από τα σύνορα της Αθήνας…
Όμως, εδώ μπαίνει και το προσωπικό… Την ώρα που η Απείρανθος πανηγυρίζει σε δύο άλλα χωριά της Βόρειας σχεδόν Νάξου η αγωνία καλά κρατεί. Ο λόγος για τις Εγγαρές και τη Γαλήνη, αλλά και τους οικισμούς που βρίσκονται πιο κάτω (έως τη Φανερωμένη) οι κάτοικοι των οποίων περιμένουν εδώ και δύο σχεδόν χρόνια να γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση που τους έχει δοθεί ότι θα έρθουν οι …οπτικές ίνες. Σε κάθε ενόχληση υπάρχει πάντα μία καλή …δικαιολογία. Βλέπετε τα συγκεκριμένα χωριά βρίσκονται…. δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Νάξου, έχουν ελάχιστους μόνιμους κατοίκους (οι περισσότεροι είναι καλοκαιρινοί επισκέπτες) και έτσι δεν υπάρχει λόγος …βιασύνης. Προηγούνται περιοχές που είναι πιο …σημαντικές. Μάλιστα τώρα τελευταία κυκλοφορούν και υποσχέσεις σε επίπεδο ,…βουλευτών ότι το «πρόβλημα …λύθηκε»… Ετελείωσε που έλεγε και παλαιότερα βουλευτής σε κινηματογραφική ταινία.
Οι Εγγαρές και η Γαλήνη αυτές τις ημέρες του Πάσχα θα πρέπει να δεχτούν επισκέπτες μέσω …Μελάνων. Μία απόσταση από τη Χώρα των 6 χιλιομέτρων έχει γίνει 16 μίνιμουμ. Ο λόγος ακούει στο όνομα «ανακατασκευή στο γεφύρι των Γκρεμνών Νερών». Η Περιφέρεια τρέχει για να προλάβει τις προθεσμίες όπου η ευθύνη της καθυστέρησης πέφτει στα μικροσυμφέροντα ιδιωτών. Και παράλληλα έχει δοθεί η υπόσχεση ότι οι οπτικές ίνες θα περάσουν μαζί με την πλήρη ανακατασκευή του επαρχιακού δρόμου Χώρας – Εγγαρών. Είναι κι αυτό μία υπόσχεση… Οπότε περιμένουμε. Και κάνουμε υπομονή… Είπαμε, οι κάτοικοι των χωριών ζουν μακριά από την .. πρωτεύουσα και τη λήψη αποφάσεων…
Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση του προέδρου Απειράνθου για το θέμα του γρήγορου ιντερνετ στην ευρύτερη περιοχή…
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!! ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Στους παραθαλάσσιους οικισμούς της Απειράνθου Νάξου !!!!!
Και συγκεκριμένα στους ανατολικούς οικισμούς Αζαλά – Μουτσούνα – Λιγαρίδια – Κανάκη – Κλειδώ , που διαμένουν αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι .
Μέτρο ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ αυτών των οικισμών, ικανοποιώντας ένα μακροχρόνιο αίτημα των Απεραθιτών που διαμένουν και δραστηριοποιούνται εκεί, αλλά και των αρκετών καλοκαιρινών επισκεπτών που έρχονται και επιθυμούν να απολαύσουν με άνεση τις ομορφιές των τόπων μας.
Τέτοιες και άλλου είδους υποδομές είναι απαραίτητες, που κατά κάποιο βαθμό βοηθούν και διευκολύνουν να ενισχυθεί η τοπική επιχειρηματικότητα, ενώ επιτρέπεται η βιώσιμη λειτουργία των υποδομών που βρίσκονται εκεί ( Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφετέριες , εστιατόρια κ.λ.π.) σε μακροχρόνια βάση.
Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε από τον ΟΤΕ είναι ΣΥΓΧΡΟΝΗ και συγκεκριμένα έγινε χρήση και τοποθέτηση ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ .
Αρχικά είχε προγραμματιστεί από τον ΟΤΕ να γίνει το έργο μονάχα για Αμοργό και συνέχεια Ικαρία, με απαραίτητη προϋπόθεση ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ και οι οπτικές ίνες να περάσουν από το οδικό δίκτυο Απειράνθου – Μουτσούνας-Λιγαρίδια -Κανάκη - Κλειδό .
Πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του ΟΤΕ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τις διαδικασίες που απαιτούνται , προκειμένου να αρχίσει και να ολοκληρωθεί, χωρίς καθυστερήσεις .
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Απειράνθου Γεώργιος Μπάκαλος, καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επί των έργων Τοτόμης Πρωτονοτάριος, εξέφρασαν από την αρχή ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ για τις επεμβάσεις που θα γινόταν στο οδικό δίκτυο από την ανάδοχο εταιρεία που θα αναλάμβανε το έργο, καθώς επίσης στήριζαν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΘΕΣΗ ότι επιβάλλεται ο τόπος να λάβει ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ . Ακολούθησε ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ, ενώ οι αφόρητες πιέσεις για σταμάτημα του έργου για ΙΝΤΕΡΝΕΤ στην ΑΜΟΡΓΟ – ΙΚΑΡΙΑ από την Τοπική Κοινότητα Απειράνθου και συγκεκριμένα από τον ίδιο τον Πρόεδρο με τους κατοίκους των εν λόγω οικισμών, οδήγησαν τις διαπραγματεύσεις ώστε ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΜΑΣ … επιτέλους ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Ενώ όλο το διάστημα, η διακριτική συμβολή του Δημάρχου κυρίου Μαργαρίτη, ήταν απαραίτητη και καθοριστική.
Ευχαριστούμε θερμά τους κυρίους : Ζέρβα Ν (Δντή ΟΤΕ νήσων Αιγαίου), Απέργη Ν. ( Δντή ΟΤΕ Κυκλάδων), Χανιώτη Κ. ( Σύμβουλο – ειδικό – ανώτερο στέλεχος ΟΤΕ ) και τον Μανιό Ιωάννη ( Πρ/νο ΟΤΕ Νάξου).
Θέλω να τονίσω ότι τέτοιες παρεμβάσεις , είναι ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, μεγάλου μεγέθους, που μπορούν να συμβάλλουν και να αλλάξουν με την σωστή χρήση τους, την οικονομική κατάσταση του τόπου.
Τέλος ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι και επιχειρηματίες των οικισμών Αζαλά – Μουτσούνας – Λιγαρίδια – Κανάκη – Κλειδώ, από αύριο 23 Απριλίου 2016, που το τηλέφωνό τους ΑΡΧΙΖΕΙ από -68- , μπορούν να απευθυνθούν σε οιαδήποτε κατάστημα ΟΤΕ σε ΟΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ, στο 1188 ή στον ΟΤΕ Νάξου ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ .!!!!!
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τα παραθαλάσσια τοπία των Απεραθίτικων οικισμών που θα έχουν ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΓΡΗΓΟΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ και οι ντόπιοι απολαμβάνουν καθημερινά, ενώ οι ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ….με ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ!!! Κι ευχαριστώ προσωπικά τον Φρατζέσκο Κώτσο για το θαυμάσιο φωτογραφικό υλικό .

Δεν υπάρχουν σχόλια: