slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαντορίνη: Συνάντηση για την αποκατάσταση ζημιών στο λιμάνι του Αθηνιού


Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Θήρας Ν. Ζώρζος και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Η. Πελέκης συναντήθηκαν με τον Γ.Γ. Λιμένων Χ. Λαμπρίδη
Με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Λαμπρίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του νησιού κ. Ηλίας Πελέκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών και η επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Αθηνιού.

Σημειώνεται ότι λόγω καθίζησης, σήμερα το λιμάνι του Αθηνιού λειτουργεί με μια μόνο προβλήτα αφού οι υπόλοιπες για λόγους ασφαλείας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην υποδοχή και εξυπηρέτηση πλοίων, κρουαζιερόπλοιων και ταχυπλόων σκαφών.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης: «είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την ουσιαστική και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, ώστε οι κάτοικοι και οι τουρίστες να είναι ασφαλείς και η οικονομική δραστηριότητα να μη διαταραχθεί. Η Σαντορίνη είναι το στολίδι της Ελλάδας και τα προβλήματα που προκύπτουν στο νησί πρέπει να αντιμετωπίζονται με ταχύτητα και σοβαρότητα.

Ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ασχολούνται με το φάκελο του έργου προκειμένου να συνδράμουν το Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Διαβεβαιώνω ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προβεί σε οποιαδήποτε παρέμβαση απαιτηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Αθηνιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: