slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεχίζει τις επαφές του στις ΗΠΑ ο Γιώργος Χατζημάρκος


Ο τουρισμός και η προώθηση των προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου στην αμερικανική αγορά ήταν το αντικείμενο των επαφών του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου στη Νέα Υόρκη.
Συνεχίζοντας τις προγραμματισμένες επαφές τους, χθες ο κ. Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, επισκέφθηκαν το
Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, όπου τους υποδέχθηκαν ο πρέσβης Γιώργος Ηλιόπουλος, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και ο Εμπορικός Ακόλουθος Απόστολος Ντιγκμπασσάνης.



Όσον αφορά στον τουρισμό, ο κ. Χατζημάρκος, αξιοποιώντας το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα, επιδιώκει το άνοιγμα διαύλων μεταξύ των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και της αμερικανικής τουριστικής αγοράς, σε μια περίοδο μάλιστα που οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες επιστρέφουν στην χώρα μας μετά από μια πενταετία. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την προξενική αρχή της Νέας Υόρκης.

Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, με συντονισμένες δράσεις, για τηνπροώθηση των τοπικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά, καθώς η ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού, σε συνάρτηση με την διαμόρφωση της γαστρονομικής ταυτότητας του Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί βασικό στρατηγικό στόχο της περιφερειακής αρχής.



Επίσκεψη στο “Ground Zero” και το εργοτάξιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Χατζημάρκος και Καμπουράκης επισκέφθηκαν το “Ground Zero” («Σημείο Μηδέν») των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.



Ξεναγήθηκαν από εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο εργοτάξιο του Αγίου Νικολάου, την εκκλησία - σημείο αναφοράς της ελληνικής ομογένειας, που καταπλακώθηκε από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου ξαναχτίζεται σε σχέδια του διάσημου Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα, με πηγή έμπνευσης την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.



Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και έχει ανακηρυχθεί σε Εθνικό Ιερό Προσκύνημα. Θεμελιώθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και θα εγκαινιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: