slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκλογικός συναγερμός λόγω κατάρρευσης των εσόδων η ανασχηματισμό της κυβέρνησης με Κουβέλη και Μαριλίζα


της Άρτεμις Παραδείσου
«Είναι η οικονομία, ηλίθιε»! Η περίφημη, πλέον, ατάκα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ,Μπιλ Κλίντον, βρίσκεται πίσω από την εκτίμηση της αντιπολίτευσης πως η χώρα μας είναι λίγα βήματα πριν από… πρόωρες εκλογές. Η πορεία των εσόδων και κυρίως ηστάση πληρωμών σε εφορίες και τράπεζες είναι σύμφωνα με τους επιτελείς των κομμάτων της μείζονος και της ήσσονος αντιπολίτευσης η αιτία που η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να φθάσει στις κάλπες πολύ πιο σύντομα από ότι υπολόγιζε.

«Τους τελευταίες μήνες έχουν αυξηθεί τα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο (εφορία και ασφαλιστικά ταμεία) και το κυριότερο τα κόκκινα δάνεια» επισημαίνει στο newpost.gr συνεργάτης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ με παρελθόν στον τραπεζικό τομέα. «Τα μεγέθη αυτά αποτελούν ένδειξη πολιτικής απονομιμοποίησης της κυβέρνησης» μας επισημαίνει γνωστός πολιτικός αναλυτής. «Η στάση πληρωμών δείχνει ότι οι πολίτες δεν έχουν πλέον καμία προσδοκία» προσθέτει «και πως ετοιμάζονται για το χειρότερο».

Με βάση αυτές τις παρατηρήσεις, που υπάρχουν και στη ΝΔ, πολιτικά στελέχη εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει ελάχιστο χρόνο για να αλλάξει το κλίμα, αλλιώς θα συρθεί σεεκλογές με τον κρίσιμο πολιτικό χρόνο να ξεκινά από το σήμερα και να ολοκληρώνεται το ερχόμενο Φθινόπωρο. Τα περισσότερα στοιχήματα, όμως, είναι για το… καλοκαίρι. «Θα είναι καυτό, είτε έχουμε εκλογές, είτε όχι» συμφωνούν βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για να υπάρξει όμως κάτι πιο σαφές υπάρχουν δύο ορόσημα: η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων (αυτό το Σαββατοκύριακο;) και η ψήφιση των μέτρων.

Το θέμα των πρόωρων εκλογών είναι και το πρώτο θέμα στα πηγαδάκια των πατέρων του Έθνους στο καφενείο, τους διαδρόμους και το εντευκτήριο της Βουλής. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι… «το φετινό Πάσχα είναι προεκλογική περίοδος» και εκφράζουν τη «συμπάθειά» τους για το τι πρόκειται να περάσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές τους περιφέρειες. «Δε θα μπορούν να κυκλοφορήσουν» λένε χαρακτηριστικά. Σε ότι αφορά στη δική τους τακτική όμως επισημαίνουν ότι «όλοι θα πρέπει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί από τα μεγάλα λόγια».

Σε κάθε περίπτωση, στην αντιπολίτευση θεωρούν πως εξίσου πιθανός με τις εκλογές είναι και ένας ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει… αμφίπλευρη διεύρυνση με στελέχη της πρώην ΔΗΜΑΡ και του ΚΙΔΗΣΟ. Το newpost.gr έχει «φωτίσει» από καιρό τις σχετικές διεργασίες με πρωταγωνιστές τονΦώτη Κουβέλη και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αν και δε θα πρέπει να αποκλείονται και πιο εντυπωσιακές κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: