slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Μαγικό χαρτάκι» το εισιτήριο για το Πάσχα – Μέχρι 100% πληρότητα τα πλοία


Η περσινή σεζόν για τις ημέρες του Αγίου Πάσχα άγγιξαν την καταστροφή από τη στιγμή που Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή οι καιρικές συνθήκες ήταν κάκιστες. Φέτος, με το Άγιο Πάσχα να πέφτει … αργότερα και με τις προοπτικές όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες να είναι ευοίωνες ο ένας μετά τον άλλο οι κάτοικοι της Αττικής ετοιμάζουν τις διακοπές τους και ήδη από τη Μεγάλη Δευτέρα τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι του Πειραιά εν όψει της εξόδου του Πάσχα που αναμένεται να κορυφωθεί την Μεγάλη Παρασκευή.  Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών ακτοπλοϊκών εταιρειών αύξηση περίπου 5% σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να παρουσιάσει  η επιβατική κίνηση για τις εορτές του Πάσχα, που φέτος συνδυάζεται και με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.  Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της γραμμών εσωτερικού  της Attica Group κ. Διονύση Θεοδωράτο, η κίνηση στην ακτοπλοΐα για τους
περισσότερους προορισμούς αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, ωστόσο στο σύνολό της αναμένεται να παρουσιάσει μικρή αύξηση περίπου κατά 5%.
Κυκλάδες
Η έξοδος των εκδρομέων προς τα νησιά του Αιγαίου αναμένεται κορυφωθεί από τη Μεγάλη Τετάρτη, καθώς ορισμένοι προορισμοί παρουσιάζουν ήδη πληρότητα, ενώ στελέχη των ακτοπλοϊκών εταιρειών τονίζουν ότι έως τώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και όλοι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν και την άλλη εβδομάδα κανονικά. Τα νησιά που σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία εμφανίζουν  τη μεγαλύτερη κίνηση για εορτές του Πάσχα είναι η Πάρος, η Σύρος, η Μύκονος, η Πάτμος και η Σαντορίνη, ενώ σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων της Attica Group η πληρότητα για τα Δωδεκάνησα για τη Μεγάλη Τετάρτη στο πρωινό δρομολόγιο αγγίζει το 100%., όπως και στο πρωινό δρομολόγιο της Μεγάλης Παρασκευής για Σύρο, Τήνο Μύκονο.
Ανατολικό Αιγαίο / Κρήτη
Τι γίνεται σε βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο; Σε Χίο και Μυτιλήνη οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 30% με 35% ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη αγγίζουν το 60%. Για τα Χανιά οι κρατήσεις για τη Μ. Τετάρτη στο 60% ενώ τη Μ. Πέμπτη το πρωινό δρομολόγιο έχει καλυφθεί κατά 60% και το βραδινό κατά 80%. Σε χαμηλότερα επίπεδα είναι οι κρατήσεις με προορισμό το Ηράκλειο όπου σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία για τη Μ. Τετάρτη είναι στο 40% και για Μ. Πέμπτη στο 50%
Νάξος
Όσο για τη Νάξο; Όπως δήλωσε στο naxostimes.gr o εμπορικός διευθυντής γραμμών εσωτερικού της Attica Group Κώστας Λεμπέσης, από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση, τη στιγμή που αν εξαιρέσουμε το πρωινό δρομολόγιο της Μ. Τετάρτης (Blue Star Delos) που υπάρχουν ακόμα εισιτήρια, η πληρότητα των πλοίων μέχρι και την Μ. Παρασκευή είναι 100% (!!!) Αν σκεφτεί κανείς ότι η χωρητικότητα των δυο πλοίων της Blue Star Ferries αγγίζει τους 4.000 (2.500 το Delos και 1500 το Naxos) αλλά και την προσέγγιση κι άλλων πλοίων στα νησιά (ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. και το Hellenic High Speed από Ραφήνα και High Speed 4 από Πειραιά), εύκολα συμπεραίνει ότι η Πασχαλινή κίνηση στα νησιά των Κυκλάδων θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Με πληροφορίες από vima.gr και naxostimes.gr
naxospress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: