slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Ιωάννη Μαργαρίτη στη Νέα Υόρκη

 
    Ο  Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ιωάννης Μαργαρίτης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, συμμετέχοντας στο  "Road Show", που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με στόχο την τουριστική προβολή των νησιών της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου σε εξειδικευμένους Tour Operators και Travel Agents.
  Κατά την παραμονή του εκεί, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη μόνιμη αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών,  πρέσβειρα  Αικατερίνη Μπούρα, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις ενέργειες που καταβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την τουριστική προβολή των νησιών και δήλωσε  την διάθεσή  της να βοηθήσει, στο μέτρο του δυνατού, τις προσπάθειες αυτές.

     Συναντήθηκε με τον Απόστολο Digbassanis Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων - Επίτροπο Εμπορίου στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και συζήτησαν τους τρόπους που θα γίνουν γνωστά και θα προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας στην Αμερική.  Μάλιστα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα τυροκομικά προϊόντα.
    Ο κ. Digbassanis πρότεινε την διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης των παραγωγών, βιοτεχνών και εμπόρων με βασικό θέμα τις μεθόδους προώθησης και εξαγωγής των τοπικών προϊόντων.
    Επίσης, είχε συνάντηση  με την εκτελεστική διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση στη Νέα Υόρκη, Αμαλία Κοσμετάτου και, σε πολύ καλό κλίμα, συζήτησαν θέματα πολιτισμού και πιθανές συνεργασίες του Ιδρύματος Ωνάση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με σκοπό την προβολή των νησιών μας.

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού
Ιωάννη Μιχ. Μαργαρίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: