slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΕΛΣΤΑΤ αναζητεί συνεργάτες

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο μητρώο ιδιωτών συνεργατών ή/και στατιστικών ανταποκριτών, για τις διενεργούμενες από αυτήν στατιστικές έρευνες (περιόδου Μαΐου-Δεκεμβρίου 2016), να υποβάλουν τις σχετικές ηλεκτρονικές αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την 10η Μαρτίου 2016 μέχρι και την 24η ώρα της 10ης Απριλίου 2016.
Τα Μητρώα αυτά που τηρούνται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα έχουν ισχύ για 8 μήνες, από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο 2016.




Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή: α) στο μητρώο ιδιωτών συνεργατών έχουν μόνο ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου ή εξαταξίου γυμνασίου, ηλικίας από 21 έως 69 ετών και β) στο μητρώο στατιστικών ανταποκριτών έχουν μόνον γεωπόνοι (γεωτεχνικοί), ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22-69 ετών, με γνώση Η/Υ (Microsoft Office Excel).




Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων δημόσιων οργανισμών, καθώς και υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης εγγραφής σε αυτά τα Μητρώα.

Το έργο του ιδιώτη συνεργάτη περιλαμβάνει: Την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, και με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια. Το έργο του στατιστικού ανταποκριτή περιλαμβάνει:

Την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων της Ετήσιας Γεωργικής Στατιστικής Έρευνας (ΕΓΕ). Η συλλογή γίνεται από διοικητικές πηγές (Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, ΟΠΕΚΕΠΕ, Δ/νση Αλιείας, Δ/νση Κτηνιατρικής, Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων κ.λπ.), καθώς και από όποια άλλη πηγή τα διαθέτει, με επισκέψεις στο χώρο τους και με τη συμπλήρωση βοηθητικών ερωτηματολογίων (σε αρχεία excel). Τόσο οι ιδιώτες συνεργάτες όσο και οι στατιστικοί ανταποκριτές, λαμβάνουν μέρος σε μη αμειβόμενα υποχρεωτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για την επιμόρφωσή τους, όσον αφορά στον τρόπο συλλογής, συμπλήρωσης και ελέγχου των ερωτηματολογίων κάθε έρευνας που συμμετέχουν.

Η αμοιβή ιδιωτών συνεργατών και στατιστικών ανταποκριτών καθορίζεται σύμφωνα με προκαθορισμένους κανόνες μέτρησης του έργου τους και προκαθορισμένης αμοιβής ανά μονάδα έργου. Η αμοιβή για τη συλλογή ερωτηματολογίων γίνεται ανάλογα με τον αριθμό των πλήρως και ορθά συμπληρωμένων ερωτηματολογίων που παραδίδει έγκαιρα ο κάθε συνεργάτης και Η πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση και την παράδοση της εργασίας τους.

Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τμήμα επιθεώρησης και ιδιωτών συνεργατών, στα τηλέφωνα 213 135 2182, 3035, 3050, 3068 για θέματα ιδιωτών συνεργατών και στα τηλέφωνα 213 135 2049, 2350, 2457, 2561 για θέματα στατιστικών ανταποκριτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: