slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρασκήνιο στις κοινοβουλευτικές ομάδες για τις ομιλίες Τσίπρα και Κυριάκου


του Παναγιώτη Τζαννετάτου
Περισσότερες αποκαλύψεις φαίνεται ότι περίμεναν από τον Αλέξη Τσίπρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαφάνηκε από τα πηγαδάκια και το κλίμα στη Βουλή μετά την πρωτολογία του Πρωθυπουργού στη συζήτηση από τη διαφθορά. Παράλληλα, αναγνώριζαν ότι ήταν καλή η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ οι περισσότεροι περιμένουν ότι στη δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θα εμφανιστεί πιο δυναμικός.

Αντίθετα οι βουλευτές της ΝΔ εμφανίστηκαν πολύ ικανοποιημένοι από την τοποθέτηση Κυριάκου Μητσοτάκη, διερωτώμενοι μάλιστα «αν αυτές ήταν οι αποκαλύψεις για τις οποίες μιλούσε ο Τσίπρας»!

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, βουλευτές ανέφεραν σε κατιδίαν συζητήσεις τους ότι εντυπωσιάστηκαν με τη πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής γιατί, όπως έλεγαν, τα δάνεια δεν αγγίζουν τον Βαγγέλη Βενιζέλο αλλά τον Γιώργο Παπανδρέου.«Κάνει κακό στους ασισταδόρους του» έλεγε χαρακτηριστικά ανώτερη πηγή της Χαριλάου Τρικούπη.

Τέλος στο ΚΚΕ λένε ότι η όλη διαδικασία θυμίζει συζήτηση από τα παλιά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ουσιαστικά αποτελεί μια προσπάθεια να στηθεί ένας νέος δικομματισμός και να εγκλωβιστεί ο κόσμος σε ένα ψευδεπίγραφο δίλλημα.

Για το θέμα της Siemens αναγνώριζαν όλοι, πλην της Νέας Δημοκρατίας, ότι είναι ένα δύσκολο σημείο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι δεν απάντησε στα πυρά Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: