slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Μανιός : Θα υποστηρίξουμε το αίτημα


Το θέμα της επαναλειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Γαλανάδου ήρθε και πάλι χθες, Κυριακή (27/03) μετά από γενική συνέλευση που συγκάλεσε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γαλανάδου με προσκεκλημένο τον Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κο Νίκο Μανιό. Το παρών έδωσαν γονείς αλλά και κάτοικοι του χωριού όπως και ο Νίκος Βαθρακοκοίλης ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής με αρμοδιότητα στα θέματα πρωτοβάθμιας παιδείας. Ο κος Μανιός άκουσε με προσοχή το αίτημα των κατοίκων για επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου που έκλεισε εν μία νυχτί το 2011, μελέτησε τις αιτήσεις που του έδωσαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου σχετικά με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί (για τους περίπου 33 μαθητές που είναι διαθέσιμοι για τη νέα χρονιά αλλά και για τους 9 μαθητές που έρχονται από το νηπιαγωγείο) και είχε συζήτηση με τον κο Βαθρακοκοίλη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις έως τώρα κινήσεις που έχουν γίνει από το Δήμο όπου σε συνεργασία με το γραφείο Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν προχωρήσει σημαντικά ώστε η Περιφέρεια και βέβαια το Υπουργείο να πει το «Ναι» για την επαναλειτουργία του σχολείου.

Και βέβαια προστέθηκε και η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου στα μέσα Φεβρουαρίου (17/2) που ήταν θετική προς αυτή τη κατεύθυνση. Και όπως τόνισε ο κος Μανιός «εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να φέρουμε αντίρρηση. Από τη στιγμή που τα αρμόδια όργανα έχουν αποφανθεί θετικά και υπάρχει εισήγηση για επανέναρξη του σχολείου, τότε όλοι οι βουλευτές των Κυκλάδων της Κυβέρνησης θα υποστηρίξουμε το αίτημα ώστε να γίνει πραγματικότητα».

Να σημειώσουμε εδώ ότι εκτός από το Δήμο που έκανε δεκτή την πρόταση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου και το Τοπικό Συμβούλιο του Γαλανάδου, είχε λάβει ομόφωνη απόφαση τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα ότι «το σχολείο είναι ιδιόκτητο, έχει την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή, έχει ανακαινισθεί, έχει θέρμανση, μεγάλο προαύλιο χώρο, είναι ευάερο, ευήλιο, επομένως διαθέτει όλα τα προνόμια για την επαναλειτουργία του», όπως άλλωστε και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων. Που είχαν αναφέρει ότι θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Γαλανάδου Νάξου κρίνοντάς το ως δίκαιο, και εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: