slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η επιστολή παραίτησης Φουτάκογλου

Ντοκουμέντο…

Ντοκουμέντο… Η επιστολή Φουτάκογλου
Δείτε σε αποκλειστικότητα την επιστολή του παραιτηθέντος Στράτου Φουτάκογλου, την οποία απέστειλε σε όλα τα μέλη της ΕΠΣ Κυκλάδων, κάνοντας γνωστή την πρόθεση του να παραιτηθεί.
Ο κ. Φουτάκογλου μιλάει για «συμφωνία κυρίων» που αθετήθηκε από τον πρόεδρο κ. Φρέρη και τον Γεν. Γραμματέα κ. Παρούση, ενώ για ακόμη μία φορά μιλάει για «Παρασκήνιο στο Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο» η οποία τον απηύδησε.
Αναλυτικά η επιστολή του Κ. φουτάκογλου
Αξιότιμοι κύριοι μετά από όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό η κατάσταση σήμερα έφτασε στο απροχώρητο και μετά το άδειασμα του κ. Φρέρη και την αθέτηση της συμφωνίας που έγινε πριν λίγες ημέρες στη Νάξο (μεταξύ εκείνου, εμένα και του Γ. Παρούση) υποβάλλω την παραίτησή μου και από την θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΠΣ Κυκλάδων Θα μιλήσω όταν κρίνω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή αφού πρώτα εξηγήσω σε όλους εσάς όλες τις σκέψεις και τις διαφωνίες μου Χάρηκα για την γνωριμία μου μαζί σας και τις νέες φιλίες που έκανα αυτό το διάστημα και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί αυτό που ξεκίνησε ώς κοινωνική σχέση μεταξύ μας (εννοώ τους νεους φίλους). Κατα τα άλλα φεύγω απηυδισμένος και απογοητευμένος απο όλα όσα συνέβησαν (κυρίως στο παρασκήνιο του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου) που χρόνια τώρα εδράζει στη Σύρο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



Μάθε μπαλίτσα λοιπόν, …βρέ μάθε μπαλίτσα καμένε …..!!!


Κάτω εκεί στην Ολυμπία, έξω απ’ τον περίβολο της ιεράς Άλτεως, υπάρχει ένα κτίριο που προοριζόταν για τη φιλοξενία των επισήμων και ονομαζόταν Λεωνιδαίο. Κτίσθηκε περίπου το 330 π.χ. και οφείλει το όνομά του στον ομώνυμο δωρητή αρχιτέκτονα και μαικήνα εκείνης της εποχής. Όταν ήμουνα πολύ νέος και επισκέφθηκα τον χώρο, είδα μια επιγραφή στα θεμέλια του κτιρίου αυτού. «ΛΕΩΝΙΔΗΣ ΛΕΩΤΟΥ ΝΑΞΙΟΣ ΕΠΟΙΗΣΕ». Μια ανεξήγητη ψυχική δόνηση, ιδιαίτερα στη θέαση του «Νάξιος», υπήρξε η αφορμή ν’ αρχίσω να πραγματοποιώ το ατέλειωτο μαγευτικό ταξίδι μου, στο «μυστικό» χώρο του αθλητισμού.
Σαράντα χρόνια μετά και διαβάζοντας την τελευταία επιστολή παραίτησης του κυρίου Φουτάκογλου και τις αντίστοιχες τελευταία ανακοινώσεις των Φρέρη, Παρούση, Ραουζαίου και άλλων , αισθάνθηκα την ανάγκη να απευθύνω λίγες σκέψεις μου(δίκην προτροπής) προς όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό.
Αγαπητοί παράγοντες κάθε αθλήματος στις Κυκλάδες, ιδιαίτερα δε του ποδοσφαίρου, παίρνω σαν δεδομένο, πως όλοι σας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, διακατέχεσθε από «έρωτα», για τον αγνό και τον έντιμο αγώνα. Διαφορετικά τα κείμενά σας, οι δημόσιες και ιδιωτικές παρεμβάσεις σας, η γενικότερη προσπάθειά σας για την εκλογή σας σε όργανα και θεσμικές αθλητικές ενώσεις δεν θα είχαν νόημα. Η φιλοπρωτία, πάλι γενικά, μέσω της «ευγενούς αμίλλης», είναι θαρρώ κυρίαρχη στον καθένα από εσάς. Πρέπει όμως να μου εξηγήσετε, πως τόσοι έντιμοι και καλοί άνθρωποι, «υπηρέτες» υψίστων ιδεωδών και αρετών, έχουν καταφέρει να οδηγήσουν σε ανατροπή την κλίμακα των αθλητικών αξιών στη συνείδηση του κάθε φιλάθλου;. Δύσκολο ε; Εγώ πάντως θα προσπαθήσω να δώσω μέσα απ τη δική μου οπτική μια εξήγηση. Είπαμε και παραπάνω, πως οι περισσότεροι είστε «εργάτες» του αθλητισμού. Δυστυχώς όμως για όλους μας έχει και ποντίκια το «καράβι». Τα ποντίκια αντί να πιαστούν στις φάκες πάμπολλες φορές σαλτάρουν στη γέφυρα και κάνουν τους καπεταναίους. Καταλαβαίνω ακόμη πως στην πλειοψηφία σας είστε άνθρωποι με βαθιές γνώσεις περί τα αθλητικά και πάντα αισιόδοξοι (πως τελικά το μαύρο είναι άσπρο). Το νταϊλίκι, η καφρίλα, ο οπαδισμός, η ντόπα, η πολιτική φιλαρχία είναι η κουλτούρα των άλλων. Για σας υπάρχει μόνο ο αθλητικός πολιτισμός. Πως άλλωστε θα μπορούσατε να κάνατε «συμφωνίες κυρίων» που σε χρόνο μηδέν καταλήγουν σε «συμφωνίες κυριών» και αθετούνται; Η γνωστή διαδρομή όμως του κάθε ενός από σας εξηγεί το φαινόμενο ευκολότατα. Οι πιο πολλοί σας, «παιδιόθεν» είχατε την ματαιοφροσύνη του παιχταρά και του προπονηταρά. Μετεφηβικά αποκτήσατε και τίτλους όπως για παράδειγμα του «ανυπότακτου χασοδίκη πρασινοσύντροφου» του «επιμελούς μέγα χορηγού βετζινά» «του θαλασσινού ταβερνιάρη» κι αντί να μείνετε στα «λεφτά σας πεπραγμένα», ανοίξατε πανιά για την επικυριαρχία σας και επί της «στρογγυλής θεάς». Σας μαγνήτιζε φαίνεται η βρώμα που αναδυόταν, όχι απ τις κάλτσες των ερασιτεχνών, αλλά από την εξουσία και τη δυναμική των «γνωριμιών», των «στημένων», των μανατζαραίων, των δημοσιογραφικά προβεβλημένων απατεώνων παντός είδους. Τώρα που δεν τα βρίσκετε μας αμολάτε και καμιά παραίτηση χωρίς λόγια (ή μάλλον με μελλοντικά υπονοούμενα) και δώθε πάνε οι άλλοι. Άστε τους μαλάκες της εξέδρας να χτυπιούνται χωρίς ν’ «ανθίζονται» το ΓΙΑΤΙ. Οι «κουγιές» όμως κάποτε τελειώνουν και οι σύμφυτοι φανφαρονισμοί απλά φανερώνουν το μέγεθος του ΤΙΠΟΤΑ. Γραφικά είναι τα Άγραφα κύριοι προέδροι, αντί και λοιποί.



«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου