Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Νίκος Μαϊτός: Υποτιθέμενη παρουσία προσφύγων. Ανέξοδος ηρωισμός η αποψινή συνεδρίαση'' ''Δεν έχει τεθεί θέμα δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά των Κυκλάδων.

Με αφορμή την συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης που έχει δρομολογηθεί από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για σήμερα Δευτέρα και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) για την αντιμετώπιση της φιλοξενίας των προσφύγων ο επικεφαλής της "Νησιωτικής Πολιτείας" Νίκος Μαϊτός εξαπολύει δριμεία επίθεση στη Δημοτική Αρχή.
Ο κ. Μαϊτός καυτηριάζει το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει προϋπολογισμό εδώ και -5 μήνες μετά την προθεσμία ψήφισης του- όπως θα έπρεπε και δεν ασχολείται ούτε ΚΑΝ με την κατάρτιση του αλλά με την "υποτιθέμενη" παρουσία των προσφύγων στα νησιά του Δήμου. ΔΗΛΑΔΗ μιλά για υποτιθέμενη παρουσία προσφύγων κάτι που σημαίνει ότι θεωρεί το ΘΕΜΑ ανύπαρκτο η στημένο από τη Δημοτική Αρχή. Και καταλήγει ότι Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες δεν κινδυνεύουν από την υποτιθέμενη παρουσία προσφύγων, αλλά από την δική σας κραυγαλέα ΑΠΟΥΣΙΑ από τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:


   Νάξος,         21  Μαρτίου  2016
Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ

     Μετά  την  επιτυχέστατη  συνεδρίαση  των  4  από  τα 25 μέλη της επιτροπής  διαβούλευσης υπό τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Λιανό  και  τις «σημαντικότατες»  αποφάσεις  -  προτάσεις  της  επί του ανύπαρκτου επί του παρόντος Προϋπολογισμού  του Δήμου,  σήμερα συγκαλείται  και  μάλιστα εκτάκτως  και πάλι η ίδια  επιτροπή για νέες αποφάσεις επί του προσφυγικού. Επιχειρείται έτσι  να καλυφθεί το προηγούμενο φιάσκο και να επιδειχθεί εκ νέου, όπως και στο παρελθόν, ένας ανέξοδος ηρωισμός ,  εκμεταλλευόμενοι  την συγκυρία  και μεταθέτοντας  την κουβέντα και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω ανικανότητας,  και που έχει οδηγήσει  σε πλήρη διάλυση τον Δήμο και τις Υπηρεσίες του.
     Λέμε  ανέξοδος  διότι  όπως έχει γίνει  απολύτως σαφές  είτε από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου είτε από τις προθέσεις  του αρμοδίου Υπουργείου,  δεν έχει τεθεί θέμα δημιουργίας  κέντρων  φιλοξενίας  προσφύγων  στα νησιά των Κυκλάδων.  Άλλωστε κάθε σοβαρός  και νοήμων άνθρωπος, θα καταλάβαινε  ότι μια τέτοια προοπτική  είναι εντελώς ανέφικτη  για  πολλούς και διαφορετικούς λόγους.
     Δύο τινά λοιπόν συμβαίνουν :  είτε  δεν  αντιλαμβάνονται  ή έστω δεν ενημερώνονται για το τι πραγματικά συμβαίνει,  είτε γνωρίζουν  και  αποκρύπτουν την αλήθεια,  επιδιώκοντας και πάλι ένα ηρωικό ψήφισμα χωρίς αντίκρισμα  όπως και στο παρελθόν  ( πολυκαταστήματα, κεραίες κινητής τηλεφωνίας κλπ).
     Σε  κάθε  περίπτωση  επιδιώκουν  τη  μετατόπιση  της κουβέντας  σε  άλλα ανύπαρκτα  θέματα, απ΄ αυτά  που απασχολούν έντονα  την  τοπική  κοινή  γνώμη  και  είναι  σε  πρώτη  γραμμή  στα  ενδιαφέροντα  και τις  αγωνίες της τοπικής κοινωνίας,  καλλιεργώντας  διχαστικές  προσεγγίσεις   και  αναμοχλεύοντας  πάθη  .
     Ότι  πιο  επικίνδυνο  δηλαδή  σε  εποχές  κρίσης  και  αυξημένης  ρευστότητας  σε  όλα  τα επίπεδα.
     Ασχοληθείτε  κύριοι  με  την  κατάρτιση  του  προϋπολογισμού  έστω  και  5  μήνες  μετά  την  προθεσμία  ψήφισης  του,  μήπως  και  κάποια  στιγμή  αρχίσει  και πάλι  ο Δήμος   έστω  και  υποτυπωδώς  να λειτουργεί και να καλύπτει τουλάχιστον τις ανάγκες του κόσμου, κι αφήστε επιτέλους το θέατρο στη  γωνία.
    Η Νάξος  και  οι  Μικρές  Κυκλάδες  δεν  κινδυνεύουν  από  την  υποτιθέμενη  παρουσία  προσφύγων, αλλά  από  την   δική σας   κραυγαλέα  ΑΠΟΥΣΙΑ  από  τα  μεγάλα προβλήματα  που  ταλανίζουν τον τόπο και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι.     

                                                                                                           

                                                                                                                                                     Από  το  Γραφείο  Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια :