slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυγενάκης: Ολοκλήρωση αξιολόγησης και όχι εκλογές, το επιδιωκόμενο για τη ΝΔ


Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ύπαρξη συμφωνίας και όχι οι εκλογές, είναι το επιδιωκόμενο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή από τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, διευκρινίζοντας ότι η παράταξη είναι ετοιμοπόλεμη να δώσει τη μάχη των εκλογών και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα την κερδίσει με ποσοστά εξαιρετικά υψηλά, τέτοια που δεν φανταζόταν ούτε οι καλύτεροι δημοσκόποι ένα και δύο μήνες πριν».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της αποψινής ομιλίας του στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι από τις μέχρι τώρα συναντήσεις ενόψει του 10ου τακτικού εθνικού συνεδρίου της παράταξης προκύπτει πως «η απαίτηση του κάθε νεοδημοκράτη, του κάθε ενεργού πολίτη είναι μία Ν.Δ. ακόμη πιο πολύ αξιόπιστη, πιο λειτουργική πιο αποτελεσματική, και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα βήματα του νέου προέδρου και όλων των στελεχών».

Διευκρίνισε πως στον σχεδιασμό της μετεξέλιξης της Ν.Δ. παραμένει αδιαπραγμάτευτη η ιδεολογία της και ότι δεν θα αναζητήσει μέσα από το συνέδριο την ιδεολογική της ταυτότητα. «..Ταυτότητα έχουμε. Η Ν.Δ. είναι μία παράταξη και όχι ένα ευκαιριακό κόμμα, μονοσήμαντο κόμμα, που απλώς εξελίχθη και αναπτύχθηκε ευκαιριακά και εκμεταλλευόμενη ένα κενό στο πολιτικό σύστημα. Είναι μια παράταξη με μια ιστορία μακρά που την ακολουθεί και θα την ακολουθήσει και στο μέλλον, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με φιλελεύθερη πολιτική και εμπιστοσύνη στον ιδιωτικό τομέα και στο κοινωνικό κράτος».

Η βεβαιότητα επίτευξης της υλοποίησης του νέου σχεδιασμού της παράταξης εδράζεται σύμφωνα με τον αναπληρωτή Γραμματέα στο ότι «υπάρχει μια κοινωνία πολύ περισσότερο ώριμη, όσο ποτέ άλλοτε, που έχει αντιληφθεί ότι με ευχάριστες κουβέντες δεν λύνονται προβλήματα. Έχει αντιληφθεί ότι τελικώς οι πολιτικές δυνάμεις που ήταν απλώς ευχάριστες και χτυπούσαν την πλάτη του πολίτη, τελικά απεδείχθησαν κενές περιεχομένου και ανίκανες να παράξουν έργο, βλέπε ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κ.λ.π.. Επίσης βλέπουμε μία Ν.Δ. η οποία δείχνει να έχει αναγνωρίσει και έχουμε αναγνωρίσει τα όποια λάθη έχουμε πράξει σε προηγούμενο χρόνο. Έτοιμη με ένα νέο αρχηγό ο οποίος εκπέμπει ένα μήνυμα καθαρό, σαφές και κυρίως κατανοητό και στο μέσο πολίτη να έχει άποψη, να έχει αυτοπεποίθηση και να έχει στρατηγική».

«Ένα στοιχείο που μας καθιστά ακόμα πιο αισιόδοξους είναι και η βίαιη δημοσκοπική μετατόπιση που διαπιστώνεται απ’ όλες τις εταιρίες, απ΄ όλες τις μετρήσεις ανεξαιρέτως. Αυτό το συναντάμε και μέσω των ερευνών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και μέσα από την καθημερινή έρευνα που κάνουμε ενόψει των προσυνεδριακών διαδικασιών απ’ άκρη σ’ άκρη στην επικράτεια. Είμαστε αισιόδοξοι για το εκλογικό αποτέλεσμα, δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι είμαστε το ίδιο αισιόδοξοι για την πορεία της χώρας με τον Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι της κυβέρνησης», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=494288&catID=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: