slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδηλώσεις για την Παναγία τη Βουρλιώτισσα με ομιλήτρια τη Χάιδω Μουστάκη


 
Στο πλαίσιο των εορτασμών των 90 χρόνων, του Ι.Ν. της Παναγίτσας, το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς και η Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας προσκαλούν όλους σε ένα 2ήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην Παναγία τη Βουρλιώτισσα και τη συμβολή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια (Δεκελείας 152 και Αττάλειας 2), θα συμμετέχει και η Φιλωτίτισσα Φιλόλογος, Χάιδω Μουστάκη η οποία το Σάββατο, ως ομιλήτρια, θα αναπτύξει το θέμα "Η Παναγία η Βουρλιώτισσα". Την Κυριακή θα μιλήσει η ιστορικός Αρχοντία Παπαδοπούλου με θέμα την "Συμβολή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821".
Και τις δυο ημέρες θα διανθίσουν την εκδήλωση: Σάββατο, Μικρασιατικά μουσικά ακούσματα από τον... Πρωτοπρεσβύτερο Γρηγόρη Καραλή και παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων. Την Κυριακή η χορωδία Μικρασιατών Καισαριανής θα αποδώσει Μικρασιατικά τραγούδια. Επίσης το θεατρικό εργαστήρι του Συλλόγου Καισαριανής θα παρουσιάσει θεατρικό σε σκηνοθεσία Γιώτας Ευσταθίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: