slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανοιχτες σύσκεψεις της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαρτίου στην Κωμιακή και στην Κόρωνο

Ανοιχτή σύσκεψη για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο διοργανώνει η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στην Κόρωνο, στο καφενείο του Κώστα.
Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστούν οι θέσεις του ΠΑΜΕ και θα γίνει κάλεσμα δράσης και αγώνα ενάντια στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αποτροπή εφαρμογής του νομοσχεδίου. Η σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας Νάξου αναφέρει τα εξής:

Το Ασφαλιστικό μας αφορά όλους! Δεν είναι μόνο η σύνταξη. Περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Το ποτήρι ξεχείλισε! Δεν υπάρχει δρόμος προς τα πίσω! Η κλιμάκωση του αγώνα είναι η μόνη προοπτική. Η οργάνωση και δράση για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας όταν κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο είναι καθήκον όλων.Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.


Σε ανοιχτή συγκέντρωση και συζήτηση για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης και τις θέσεις του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό καλεί η ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ την Παρασκευή 18 Μάρτη 2016 στο καφέ «η Πλάτσα του Λιαγούρη» στην Κωμιακή στις 20.00 μμ.
Απευθυνόμενοι  στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες και τις γυναίκες του χωριού, τους καλούμε σε ανυποχώρητο αγώνα, ώστε να μην επιτρέψουμε να περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για την Κοινωνική Ασφάλιση.
Οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο, που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα οδηγήσουν σε όλους τους τομείς και στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα σε ακόμα χειρότερα μέτρα. 
Ο λαός, πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και κινητοποίηση για να μην έρθει τελικά αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή και εάν έρθει να καταψηφιστεί.
Πρόκειται πραγματικά για ταφόπλακα του ασφαλιστικού συστήματος, για ένα νόμο-λαιμητόμο και θίγει όλους τους εργαζόμενους: Τους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους δημοσιογράφους, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, φτωχούς αγρότες, νέους και νέες. 

Μας αφορά όλους. Η μόνη λύση βρίσκεται στη λαϊκή κινητοποίηση και συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις απεργίες που εξαγγέλλουν τα συνδικάτα, τα σωματεία, οι σύλλογοι αυτό το διάστημα, με πρώτο σταθμό τη 48ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία όταν τολμήσει να το φέρει στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: