slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έρευνα για τα ΜΜΕ της Σύρου με πρωτιά του Cyclades24






Η μία επιτυχία μετά την άλλη για το αγαπημένο μας Cyclades24.gr που πλέον έχει μπει…για τα καλά στην καθημερινότητα κάθε Συριανού και Κυκλαδίτη.
http://cyclades24.gr/2016/02/ereuna-mme-syros/

Μετά την εισχώρηση μας στην Π.Ε.ΔΙ.Μ.Μ.Ε. (Περιφερειακή Ένωση ΔΙαδικτυακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) που αποτελεί τη πρώτη ένωση περιφερειακών site με μέλη της μερικούς από τους πιο ισχυρούς διαδικτυακούς τόπους της ελληνικής περιφέρειας η οποία έγινε πριν από 2 χρόνια. Την περσινή μας μεγάλη επιτυχία στο
διαγωνισμό των Digital Media Award κερδίζοντας το Silver βραβείο στην κατηγορία »ΝΗΣΙΑ» της Ελλάδος, Ήρθε να μπει το κερασάκι στην τούρτα με μία έρευνα που διενεργήθηκε μέσω Facebook για τα ΜΜΕ της Σύρου με συμμετοχές που έφτασαν τις 766. Φανταστείτε ότι σε πανελλαδικές δημοσκοπήσεις τα 1000 με 1500 άτομα χρησιμοποιούνται σαν δείγμα τάσης.




Επίσης κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εν λόγω εφαρμογή , όπου εταιρείες παγκόσμιου φήμης και κύρους όπως τα ΙΚΕΑ, ΕΑsports, MacDonald, M&M’s, την έχουν εμπιστευτεί!

Ακόμα διαπιστώσαμε οτι στην ψηφοφορία μπορούσε να συμμετάσχει ΜΟΝΟ μια φορά κάθε πρόσωπο που διέθετε λογαριασμό στο Facebook.

Στα αποτελέσματα τώρα, έκπληξη σίγουρα δεν προκαλεί η τεράστια διαφορά που υπάρχει στην ερώτηση «Τον έντυπο ή τον ηλεκτρονικό τύπο προτιμάτε για την ενημέρωσή σας?», όπου το 90% των συμμετεχόντων απάντησε τον ηλεκτρονικό, με μόλις το 10% να προτιμά τον παραδοσιακό τρόπο ενημέρωσης. Φυσικά και αυτό είναι μια πραγματικότητα που αποτυπώνετε περίτρανα και στον Πανελλαδικό Ημερήσιο και Κυριακάτικο Τύπο, εκεί όπου βλέπουμε τεράστιες σε όνομα εφημερίδες να προσπαθούν να κρατήσουν τα μερίδιά τους, περιλαμβάνοντας προσφορές ωστε να δελεάσουν – πείσουν τους αναγνώστες τους να τις αγοράσουν. Πόσο δε μάλλον οι τοπικές!




Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν τα παρακάτω:

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ: Την έρευνα «επισκέφτηκαν» 766 άτομα, απο τα οποία το 62% απο σταθερό υπολογιστή και το 38% χρησιμοποιώντας το κινητό του. Ο μέσος χρόνος που χρειάστηκε για την απάντηση των ερωτήσεων ήταν μόλις 35» δευτερόλεπτα!



Στην έρευνα συμμετείχαν με ποσοστό 58% οι άνδρες ενώ οι γυναίκες περιορίστηκαν στο 42%



Οι ηλικίες 31 εως 45 ήταν εκείνες που κυριάρχησαν στην έρευνα:



Στην ερώτηση: «Τον έντυπο ή τον ηλεκτρονικό τύπο προτιμάτε για την ενημέρωσή σας?» οι απαντήσεις ήταν συντριπτικά υπέρ του ηλεκτρονικού τύπου:



Τέλος στην ερώτηση «Ποιο απο τα παρακάτω ΜΜΕ του νησιού επιλέγετε για την ενημέρωσή σας?» το Cyclades24.gr προηγείται στις προτιμήσεις από το δεύτερο syrostoday.gr με μια διαφορά της τάξεως των 38 ποσοστιαίων μονάδων. Πάρα πολύ πίσω στις προτιμήσεις των συμμετεχόντων έρχεται η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ (έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση) και στίς τελευταίες θέσεις ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση).





με πληροφορίες απο το mamouni.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: