slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σήμερα η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ για το Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (CLLD)


Καλούμε τους φορείς των νησιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο και πολίτη την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:00 στον χώρο της Κίνησης (Πλατεία Δημάρχου Χ. Φραγκουδάκη, στενό Τζιμπλάκη) σε μια επί της ουσίας ενημέρωση για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD)
Στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή στην αίθουσα του
Δημοτικού Συμβουλίου, την 29.01.2016 δεν κάλεσε πολλούς από τους φορείς και συλλόγους των νησιών μας, με αποτέλεσμα αυτοί να μην γνωρίζουν καν την ύπαρξη του εν λόγω προγράμματος, ώστε να προτείνουν δράσεις για το αντικείμενο ή τους τόπους δραστηριοποίησής τους.
Μετά από την συγκεκριμένη εκδήλωση, η Δημοτική Αρχή, δεν έχει πράξει ουδέν. Αδρανεί στην κινητοποίηση φορέων που είναι αναγκαία για την υποβολή όσο το δυνατόν περισσότερων ποιοτικών προτάσεων για τα νησιά μας ενώ στην Πάρο (με την οποία συμμετέχουμε από κοινού στο Πρόγραμμα), οι ενημερωτικές εκδηλώσεις έχουν αρχίσει προ τριμήνου.
Η αδράνεια της δημοτικής αρχής -μεταξύ άλλων- και στο επίπεδο της ενημέρωσης, στερεί από τους δημότες και τους φορείς τη δυνατότητα, να προσπαθήσουν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να επιτευχθούν δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις αγροτικές περιοχές των νησιών μας συνδυάζοντας την πρωτογενή παραγωγή, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον τουρισμό.  
Σε επιμέρους συναντήσεις που έχουμε ήδη κάνει με φορείς έχουμε διαπιστώσει αφ' ενός την έλλειψη ενημέρωσης και αφ' ετέρου τη διάθεση συμμετοχής.
Δυστυχώς, λόγω των κακών χειρισμών από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να καταθέσουν προτάσεις, καθώς η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων από την πλευρά της Νάξου στο πλαίσιο της Σύμπραξής ΠΑΡΟΥ-ΝΑΞΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ είναι η 29η Φεβρουαρίου 2016.
Με τις προθεσμίες να λήγουν δεν υπάρχει χρόνος για αντεγκλήσεις χωρίς ουσία. Γι' αυτό στην αδράνεια, οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε με δράση.
Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να σχεδιάσουμε εμείς για τον τόπο μας.

Νάξος, 16.02.2016
Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας


ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ
Δημοτική Κίνηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Δεν υπάρχουν σχόλια: