slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στον κόσμο του ο Κατρούγκαλος! «Οι αγρότες είναι στο δρόμο για τα μνημόνια των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης κάλεσε δις τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, να καταδικάσει την φρασεολογία του κ. Νεφελούδη, που παρομοίασε τα τρακτέρ με τανκς. Ωστόσο, ο κ. Κατρούγκαλος, όχι μόνο το απέφυγε, αλλά επανέλαβε την φράση του λέγοντας «θα έρθουν με τα τανκς, εεε…, συγνώμη, με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα».
«Ζητάμε την παραίτησή του κυρίου Νεφελούδη επειδή είπε οτι τα τρακτέρ ήταν τανκ εάν δεν τον αποπέμψετε και δεν τον παραιτήσετε, σημαίνει ότι ταυτίζεστε με αυτές τις απόψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.
«Η παράταξή σας μας κληρονόμησε χάος και συντρίμμια και σήμερα εμφανίζεστε ως τιμητές. Οι αγρότες είναι στους δρόμους για τα πέντε χρόνια μαυρίλας των δικών σας πολιτικών εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε τις δικές σας πολιτικές», επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος, προκαλώντας την «έκρηξη» πολλών παρισταμένων βουλευτών.
«Δεν απαντήσατε τίποτα για το Νεφελούδη. Αυτό σημαίνει συγκάλυψη, σημαίνει ότι στηρίζετε το γραπτό κείμενο του κ. Νεφελούδη», ανταπάντησε ο κ. Βρούτσης.
«Η μεγάλη πλειονότητα των αγροτών είναι στους δρόμους επειδή δεν αντέχουν πέντε χρόνια μαυρίλας των μνημονιακών πολιτικών και αγωνιούν για το τι θα γίνει μετά. Φαίνεται όμως από τα τελευταία επεισόδια σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από αυτούς που αρνούνται το διάλογο και λένε ότι θα έρθουν με τα τανκς, εεε…, συγνώμη, με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα, ότι εμείς θέλουμε διάλογο. Εμείς ξεχωρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα που θέλουμε να λύσουμε και εμείς τους αγρότες τους θεωρούμε ελπίδα για τον τόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.
Εξάλλου, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε και σε ερωτήσεις του ΚΚΕ αναφορικά με το κλείσιμο μεγάλων επιχειρήσεων, όπως είναι η Softex. Ο υπουργός επιχείρησε να πείσει ότι η κυβέρνηση είναι στο πλευρό των εργαζομένων, ωστόσο ο καπιταλισμός την εμποδίζει να εφαρμόσει τις πραγματικές της προθέσεις.
Συγκεκριμένα, για το κλείσιμο της Softex είπε ότι «είναι ένας ακόμα κρίκος αποβιομηχανοποίησης που δημιούργησαν οι πολιτικές των προηγούμενων ετών», για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Εχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές οι ομαδικές απολύσεις και θα διαφυλαχθεί η νομιμότητα. Σε ένα καπιταλιστικό κράτος υπάρχουν όρια. Θα τα φθάσουμε ως το τέλος, αλλά είναι πεπερασμένα… Δεν είναι οι αγώνες εργαζομένων που κλείνουν τα εργοστάσια, αλλά οι πολιτικές λιτότητας. Μέχρι να ανατραπεί ο καπιταλισμός και να έρθει ο σοσιαλισμός δεν είναι καταδικασμένοι οι εργαζόμενοι να ζουν σε καθεστώς χαμοζωής και λιτότητας και στη ζούγκλα που μας καταδίκασαν οι συμφωνίες προηγούμενων κυβερνήσεων».
http://thecaller.gr/politiki/ston-kosmo-tou-o-katrougkalos-i-agrotes-sto-dromo-gia-ta-mnimonia-pasok-nd/

Δεν υπάρχουν σχόλια: