slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Γ. Χατζημάρκος εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ στην Εθνική Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας


Να επανεξεταστεί η πρόταση κατανομής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητά από το Υπουργείο η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος
Την ανάγκη επανεξέτασης της κατανομής των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014 – 2020) στις Περιφέρειες, επισήμανε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος έθεσε το ζήτημα στην σημερινή συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα, μετά και την διαπίστωση ότι η πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περιελάμβανε σημαντικά μειωμένη χρηματοδότηση για το Νότιο Αιγαίο, παρά τις δεσμεύσεις περί του αντιθέτου.

Για το ζήτημα αυτό, ο κ. Χατζημάρκος έχει ήδη απευθυνθεί με επιστολή του στο ΥΠΑΑΤ, ζητώντας να ληφθούν υπ’ όψιν στην κατανομή των πόρων οι ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα κ. Φ. Ζαννετίδης είχε ζητήσει την παρέμβαση και του προέδρου της ΕΝΠΕ κ. Κ. Αγοραστού, ο οποίος, κατά την σημερινή συνεδρίαση, δεσμεύτηκε για την επανεξέταση της πρότασης κατανομής του ΠΑΑ σε συνεργασία της Ένωσης Περιφερειών με το Υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του ΥΠΑΑΤ για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 γνωστοποιήθηκε πρόσφατα και ο ποσό της κατανομής που προτείνεται για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέρχεται στα 23 εκ ευρώ και αφορά μόλις το 2,89% των συνολικών πόρων που διατίθενται στις Περιφέρειες.

Για τον υπολογισμό τους αναπτύχθηκε μία μεθοδολογία που οδηγεί σε στρεβλά αποτελέσματα , αφού για μια ακόμη φορά δεν ελήφθησαν υπόψη ούτε οι δεσμεύσεις για αυξημένη κατανομή των πόρων για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από τα Τομεακά Προγράμματα , ούτε ο νησιώτικος χαρακτήρας της Περιφέρειας.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση, το ΔΣ της ΕΝΠΕ όρισε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο ως εκπρόσωπο της Ένωσης στην Εθνική Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, με αναπληρωτή του τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: