slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρωτοφανής εθνική ξεφτίλα η ανακοίνωση Μαξίμου: "Γιοκ" από τους Τούρκους για προσγείωση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου στη Ρόδο


Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση που προκαλεί αίσθηση, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, έριξε φως στην απαγόρευση από την Τουρκία που δέχτηκε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, οταν ειδοποίησε με σχεδιο πτήσης πως θα σκόπευε να ανεφοδιαστεί στη Ρόδο για να συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το Ιράν.



Οι Τούρκοι δεν αποδέχτηκαν τον ανεφοδιασμό του πρωθυπουργικού Embraer στη Ρόδο, διότ ιαρχικά προέβλεπ τον ανεφοδιασμό του αεροπλάνου στην Αίγυπτο! Όπως καταλαβαίνετε, η τουρκική "εισβολή " στα κυριαρχικά μας διακαιώματα έχει ήδη ξεκινήσει και το παιχνίδι λαμβάνει γρήγορα επικίνδυνες διαστάσεις. Ουσιαστικα΄η Άγκυρα έφερε καίριο εθνικό πλήγμα , αφού πέτυχε να εμποδίσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να προσγειωθεί σε ελληνικό έδαφος.

Και τι έπραξε το κυβερνητικό team της χώρας μας; Αντί να αδιαφορήσει παντελώς και να διαμαρτυθεί κατόπιν σε έντονο τόνο στα αρμόδια διεθνή όργανα, πολύ απλά άλλαξε το σχέδιο πτήσης και απέφυγε να πετάξει πάνω από τον τουρκικό εναέριο χώρο για να μην δημιουργηθούν εντάσεις! Εν ολίγοις σταδιακά η κυβέρνηση χάνει το διακίωμα κάθε έννοιας άσκησης και έλεγχου της εθνικής της κυριαρχίας, κάτι που ήδη έχει λάβει χώρα μετά την έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, χωρίς ουσιαστικά να ερωτηθούμε από κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: