slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τηλεοπτικές άδειες: Οι υπηρεσίες του υπουργείου διαψεύδουν τον Παππά! Έγγραφο ντοκουμέντο


Την ώρα που ο Νίκος Παππάς κάνει λόγο για "σκοπιμότητες όσων αμφισβητούν" τα στοιχεία που έχει παραθέσει για τον αριθμό ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης στην Ευρώπη, οι ίδιες οι υπηρεσίες του υπουργείου τον διαψεύδουν.
Για παράδειγμα, ο κ. Παππάς ισχυρίζεται ότι στην Γερμανία λειτουργούν μόλις έξι τηλεοπτικοί σταθμοί.
Τα στοιχεία που ο Νίκος Παππάς παρουσίασε στη ΒουλήΣε σχετική επιστολή -που αποκαλύπτει το Liberal.gr- με αποδέκτη τον ίδιο που εστάλη στις 16/11/2015 και αριθμό πρωτοκόλλου Α.Π.: Φ.20.05/ 152 / KΦ, το γραφείο τύπου της πρεσβείας μας στο Βερολίνο τον ενημερώνει ότι υφίστανται συνολικά πενήντα επτά (57) τηλεοπτικοί σταθμοί σε λειτουργία στην γερμανική επικράτεια που εκπέμπουν με ψηφιακή, επίγεια ευρυεκπομπή (DVB.t) ενώ οι ιδιωτικοί σταθμοί που λειτουργούν υπό τις «προϋποθέσεις Παππά» είναι 32.


Τον κ. Παππά έσπευσε να αδειάσει επίσης ο Ευρωβουλευτής του κόμματός του (και συνταγματολόγος) κ Κώστας Χρυσόγονος ο οποίος ως ευρωβουλευτής γνωρίζει πολύ καλά το ευρωπαϊκό περιβάλλον. Ο κ. Χρυσόγονος με σημερινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι:
«Στο Βέλγιο, από το οποίο έχω εμπειρία και έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, γνωρίζω ότι εκπέμπουν κάποιες δεκάδες κανάλια. Σε άλλες χώρες είναι λιγότερα» προειδοποιώντας τον υπουργό Επικρατείας ότι η τροπολογία του θα εκπέσει όχι μόνον από τα Ελληνικά Δικαστήρια αλλά και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου:
«Υπάρχει επίσης και θέμα ως προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει κρίνει ότι καθεστώς κρατικού μονοπωλίου δεν είναι επιτρεπτό, βάσει του Άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» είπε ο κ. Χρυσόγονος εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον αρμόδιο υπουργό επικρατείας.

ΠΗΓΗ: LIBERAL

Δεν υπάρχουν σχόλια: