slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συρμαλένιος: «Το νέο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση χτυπάει τον κομματισμό και τη γραφειοκρατία»


«Τέλος στις παθογένειες δεκαετιών» επιδιώκει να βάλει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη Δημόσια Διοίκηση, σύμφωνα με τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιος.

Όπως υποστήριξε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο «εισάγει σοβαρές τομές», προκειμένου να θεραπεύσει τη δημόσια διοίκηση από τη γραφειοκρατία, την κομματισμό και την αναξιοκρατία, μετατρέποντας της σε «μία διοίκηση αντικειμενική, αξιοκρατική, αποτελεσματική για τα συμφέροντα της κοινωνίας και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας».

«Αμήχανη η κριτική της Αντιπολίτευσης»
Ο κ. Συρμαλένιος χαρακτήρισε «τουλάχιστον αμήχανη» και «χωρίς κανένα πειστικό υπόβαθρο» την κριτική της Αντιπολίτευσης, αφού - όπως τόνισε - τα κόμματα που άσκησαν εξουσία επί δεκαετίες φέρουν την απόλυτη ευθύνη για την οικοδόμηση του κράτους «της κομματοκρατίας της γραφειοκρατίας, της ημετεροκρατίας αλλά και, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων».
Στη συνέχεια, αναφερόμενους «στον μύθο του μεγάλου κράτους που επί χρόνια έγινε η καραμέλα δυνάμεων της Αντιπολίτευσης», επεσήμανε ότι, σε σχέση με τους πληθυσμούς των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων πάντα ήταν μικρότερος από αυτόν που θα έπρεπε να είναι. Ωστόσο, «το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης ήταν όχι θέμα αριθμού, αλλά θέμα οργάνωσης, εξορθολογισμού, θέμα στελέχωσης των θέσεων πρώτης γραμμής και ευθύνης που θα είναι σε επαφή με τους πολίτες» συμπλήρωσε.

Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των νησιωτικών ΚΕΠ
Τέλος, ανακοίνωσε ότι, έπειτα από συζήτηση που είχαν με τον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξει διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των ΚΕΠ και περαιτέρω στελέχωσή τους, ώστε να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων των νησιών και ιδιαίτερα των μικρών νησιών και να αποφεύγεται η μετάβαση τους σε άλλα νησιά ή στην Αθήνα.
Δείτε το βίντεο της ομιλίας του κ. Συρμαλένιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: