slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γρίπη: 132 οι νεκροί - Γραμμή καταγγελιών για ελλείψεις ΜΕΘ συστήνει ο ΙΣΑ


Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές της γρίπης καθημερινά, παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες τονίζουν ότι η γρίπη αρχίζει να εμφανίζει σταδιακή υποχώρηση
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, καταγράφει τρεις ακόμη θανάτους από χθες, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 132 νεκρούς. Οι τρεις αυτοί άνθρωποι που κατέληξαν, είχαν χρόνια προβλήματα υγείας και επιβαρυμένη κατάσταση.
Σύμφωνα με σημερινά στατιστικά του ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλώθηκαν έξι νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης που χρειάστηκαν νοσηλεία. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ νοσηλεύονται 100 ασθενείς, ενώ συνολικά τους τελευταίους δύο μήνες έχουν νοσηλευτεί σε Εντατική, 371 ασθενείς λόγω γρίπης.
Εν τω μεταξύ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρακολουθεί καθημερινά και γίνεται γνώστης των περιπτώσεων συνανθρώπων μας που διατρέχουν κίνδυνο της ζωής τους, λόγω ανεπάρκειας κλινών στις ΜΕΘ.

Επειδή η κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι εξαιρετικά σοβαρή, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία, για τον λόγο αυτό ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μεταφορά ή εισαγωγή σε ΜΕΘ, να καλούν την τηλεφωνική γραμμή 2130117372 από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ, προκειμένου να καταγγέλλουν τις σχετικές δυσλειτουργίες.

Ο ΙΣΑ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης των σχετικών προβλημάτων, προβαίνοντας ταυτόχρονα στην κοινοποίηση των εν λόγω αναφορών στον Υπουργό Υγείας.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/340598-gripi-132-oi-nekroi---grammi-kataggelion-gia-elleipseis-meth-systinei-o-isa#ixzz416NG4HCd

Δεν υπάρχουν σχόλια: