slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απορρίπτει ο Κατρούγκαλος την ανεξαρτησία του Ε.Τ.Α.Α. για ιδεολογικούς λόγους


Της Άντζελας Πεϊτση
Συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους οι γιατροί όλης της χώρας, κατά του νέου ασφαλιστικού.
Μετά από την πρόταση που κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αποφάσισε νέες δράσεις οι οποίες θα προστεθούν στις συνολικές ενέργειες των επιστημονικών φορέων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν οι παρακάτω κινητοποιήσεις:

Α) Την Πέμπτη 28-1-2016 οι ιατρικοί σύλλογοι όλης της χώρας θα μείνουν κλειστοί.

Β) Την Πέμπτη 28-1 και Παρασκευή 29-1-2016 οι γιατροί όλης της χώρας θα απέχουν από γραφειοκρατικά καθήκοντα. Δεν θα χορηγούν βεβαιώσεις , γνωματεύσεις δεν θα συμμετέχουν σε επιτροπές δεν θα υπογράφουν πιστοποιητικά. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που αφορούν ΑΜΕΑ.

Γ) Την Δευτέρα 1-2-2016 και την Τετάρτη 3-2-2016 οι γιατροί όλης τη χώρας θα απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση προειδοποιητικά.

Την ίδια στιγμή το zougla.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του επιστημονικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, με τον Υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών, οδοντίατρων, δικηγόρων, φαρμακοποιών και μηχανικών έθεσαν στον Υπουργό Εργασίας, το κύριο αίτημα των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, που είναι η διατήρηση της ανεξαρτησίας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Απασχολούμενων, (Ε.Τ.Α.Α) καθώς το κράτος δεν έχει συνεισφέρει ποτέ μέχρι και σήμερα ούτε ένα ευρώ, για τη στήριξη του Ταμείου. Του τόνισαν πως το ταμείο είναι αυτοσυντήρητο από τις εισφορές των μελών του. Σε αποκλειστικές του δηλώσεις, για το θέμα στο zougla.gr, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Θ. τόνισε: «Η ένταξη του Ε.Τ.Α.Α. σε ευρύτερο ταμείο, παρά το δίκαιο και εφικτό του αιτήματός μας να μείνει ανεξάρτητο, η κυβέρνηση το απορρίπτει καθώς είναι πολιτική απόφασή της, με ιδεολογικό υπόβαθρο».

Τέλος τονίζεται πως ο ιατρικός κόσμος, και, ανάλογα με τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό από την Δευτέρα 8-2-2016, θα προτείνει στη Γενική του Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2016, την αποχή διαρκείας από κάθε γραφειοκρατική δραστηριότητα και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: