slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κινητοποιήσεις κατά του νέου Aσφαλιστικού στη Θεσσαλονίκη


Της Άντζελας Πεΐτση

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» κατά του νέουΑσφαλιστικού.
Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από το Άγαλμα Βενιζέλου και κορυφώθηκαν με πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Με κεντρικό σύνθημα: «Δεν θα περάσει» και παρά τη βροχή, στις εκδηλώσεις συμμετείχαν πρωτοβάθμια σωματεία δασκάλων και καθηγητών.
Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από το Άγαλμα Βενιζέλου και κορυφώθηκαν με πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης​
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Θανάσης Αγαπητός, δήλωσε στο zougla.gr: «Οι σημερινές κινητοποιήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της αντίδρασης του κόσμου της εργασίας απέναντι στο αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πρόκειται για ένα σχέδιο που καταργεί "βασικά" δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι δεδομένο -και φαίνεται από τη διάθεση του κόσμου- ότι οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι για μια ακόμα θυσία, καθώς το θέμα του Ασφαλιστικού αφορά στην ίδια τους τη ζωή».
«Αυτό που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση είναι ένας άλλος ασφαλιστικός νόμος που ουσιαστικά κανένας δεν θα βγαίνει στη σύνταξη, παρά λίγα χρόνια πριν αποδημήσει, λαμβάνοντας ένα μικρό επίδομα -όπως το αποκαλούμε εμείς ένα “επίδομα κηδείας”».

Οι σημερινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη έγιναν σε συνεργασία με τα αντίστοιχα πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας.

Δείτε φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις...








Διαβάστε επίσης:





Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016, 14:04

Δεν υπάρχουν σχόλια: