slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μαύρες πλερέζες στην Ηρώδου Αττικού – Κηδεία στην “παράγκα” του Πάκη


Prokopis-Pavlopoulos-Kostas-Karamanlis

[Αυτά παθαίνειςΚώστα μου όταν εκπροσωπείσαι από Πάκη-Στυλιανίδη και Αντώναρο και επιβεβαιώνεις δια της σιωπής σουγελοία σενάρια στήριξης άνευ όρων στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ... χάνεις την εκτίμηση που σου είχαν οι ψηφοφόροι και σου λένε άντε γειά...


Και για να ξέρεις η πλήρης ανατροπή υπερ Κυριάκου ήρθε τις τελευταίες μέρες με τις γελοιότητες που κυκλοφορούσαν οι Στυλιανίδηδες και δεν διέψευδες... λούσου τους τώρα και συνέχισε να σε εκπροσωπούν για να σου πει ο κόσμος, μια και καλή, "άντε γειά"]

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στην ερμαφρόδιτη “παράγκα'” ΣΥΡΙΖΟ – Καραμανλικών του Πάκη επί της Ηρώδου Αττικού.

Ο απαράδεκτος σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ως χυδαίος κομματάρχης – νταραβεριτζής του Τσίπρα και συστήματος  διαπλεκόμενων νταβατζήδων, έπαιξε τα ρέστα του υπέρ του Μειμαράκη βρίσκεται σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ. Όπως ακριβώς και ο Τσίπρας…

Είναι γνωστό στους παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ, πως το τελευταίο διάστημα το Προεδρικό Μέγαρο λειτουργούσε περίπου ως εκλογικό κέντρο των Καραμανλικών φίλων και υποστηρικτών του Μειμαράκη.

Και πως προσωπικα ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε άμεση εμπλοκή στην εσωκομματική διαδικασία. Σε ανοιχτή γραμμή και με το Μαξίμου πάντα…

Αυτό που “κατάφερε” ο απαράδεκτος Πάκης Παυλόπουλος, παρέα με τους διάφορους Αντώναρους και τα λοιπά γνωστά πολιτικά απολειφάδια του παρελθόντος, ήταν καταρχήν να “κάψει” την υποψηφιότητα Μειμαράκη.

Αλλά κυρίως να καταστήσει τον, πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, εξαιρετικά αντιπαθή σε μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Η οποία τιμώρησε σήμερα παραδειγματικά, αυτήν την πολιτικά ανώμαλη κατάσταση διαπλοκής ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ με ένα κομμάτι της Δεξιάς που ήδη από απόψε μπαίνει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

http://lykavitos.gr/archives/251123

Βαριά ήττα του καραμανλικού μπλοκ

Η προβλεπόμενη μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη -η οποία αποτελεί ανατροπή για πολλούς αναλυτές-αποτελεί βαριά ήττα για το καραμανλικό μπλοκ, το οποίο είχε σύσσωμο συνταχθεί πίσω από την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η υποψηφιότητα του Κυριάκου είχε πάρει κινηματικά χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία και σηματοδοτούσε την ανανέωση στη ΝΔ.

Η εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ θα βάλει, έτσι, τέλος στην ιδιότυπη συγκατοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-Καραμανλή, η οποία κυοφορήθηκε με μυστικές επαφές και τηλεφωνήματα, όπως επιβεβαίωσαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Κατά τον ίδιο τρόπο, η εκλογή Μητσοτάκη θα περιορίσει τον ρόλο του «καραμανλικού» προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος είχε επιστρατευθεί υπέρ του κ. Μεϊμαράκη και έκανε επαφές και τηλεφωνήματα για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.

iefimerida.gr

Η ανατροπή του Κυριάκου κόντρα στα Νεοδημοκρατικά «συστήματα» και τον Τσίπρα

Τα μέλη της ΝΔ με την ψήφο τους άνοιξαν τον δρόμο για ριζικές αλλαγές στην αξιωματική αντιπολίτευση- Πολλές φορές ο πρωθυπουργός είχε εκδηλώσει την προτίμησή του στον Μεϊμαράκη και η «Αυγή», αντίστοιχα - Ο ρόλος των «Καραμανλικών» και της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών της ΝΔ- Μόνο δέκα ήταν με τον Κυριάκο και αυτοί "κρυφοί"

Σαρωτική αποδεικνύεται η ανατροπή όλων των προγνωστικών που πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με την θριαμβευτική επικράτηση του δημιουργήσει ένα νέο τοπίο όχι μόνον στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά συνολικά στο πολιτικό σκηνικό.

Δεν είναι μόνον η διαφορά των 11,3 μονάδων που είχε στον πρώτο γύρο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και την οποία κατάφερε να καλύψει με σχετική άνεση, είναι πολύ περισσότερο ότι κινούμενος σχεδόν ως «μοναδικός καβαλάρης» απέσπασε τη νίκη έχοντας απέναντι του όλα τα παραδοσιακά συστήματα της Κεντροδεξιάς.

Σύσσωμη η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ μαζί με τους αποκαλούμενους βαρόνους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τη συντριπτική πλειονότητα των κοινοβουλευτικών στελεχών του κόμματος, συμπεριλαμβανόμενης και της αδελφής του Ντόρας Μπακογιάννη, είχαν στοιχηθεί με τον αντίπαλό του κ. Μεϊμαράκη, την ίδια ώρα που τον τελικό νικητή μετά βίας στήριξαν οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Μαρία Σπυράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης, αν και ανακοίνωσε πρώτος την υποψηφιότητά του τον περασμένο Οκτώβριο, ξεκίνησε την κούρσα ως τρίτος, όπως τον ήθελαν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις πριν από τον πρώτο γύρο. Κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, όπως ο ίδιος είχε προβλέψει, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Και, ενώ μπήκε στην τελική ευθεία ως «αουτσάιντερ», όπως αυτοαποκλήθηκε την παραμονή της επαναληπτικής εκλογής, έκανε μια δεύτερη μεγαλύτερη έκπληξη κόβοντας πρώτος το νήμα και φθάνοντας σε έναν θρίαμβο που ελάχιστοι τον περίμεναν.   

Με ξεκάθαρες θέσεις για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και τη στάση που αυτή θα πρέπει να έχει απέναντι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο 48χρονος πολιτικός επιβραβεύτηκε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ οι οποίοι με την ψήφο τους άνοιξαν τον δρόμο για ριζικές αλλαγές στην αξιωματική αντιπολίτευση και την μετατροπή της, όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης σε αξιόπιστη εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη ανατροπή που επέφερε η εντυπωσιακή έκβαση της μακρόσυρτης εκλογική διαδικασία στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να περιοριστούν στη Νέα Δημοκρατία, αλλά θα διαχυθούν ευρύτερα, καθώς ένας από τους λόγους που φαίνεται να διευκόλυνε την επικράτησή του ήταν το θολό σήμα για τη στάση απέναντι στην κυβέρνηση που εξέπεμπε ο βασικός του αντίπαλος.

Το αποτέλεσμα θεωρείται ηχηρό μήνυμα και προς την κυβέρνηση, η οποία είχε δείξει με πολλούς τρόπους ότι δεν ήθελε την εκλογή του, αλλά και προς τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ) που θα δεχθούν ισχυρή πολιτική πίεση με την παρουσία στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας ενός προσώπου που δείχνει αποφασισμένος να κάνει πράξη την ανανέωση της παράταξής του.

Γρηγόρης Τζιοβάρας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στην “παράγκα'” ΣΥΡΙΖΟ – Καραμανλικών του Πάκη επί της Ηρώδου Αττικού.
Ο απαράδεκτος σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ως χυδαίος κομματάρχης – νταραβεριτζής του Τσίπρα και συστήματος  διαπλεκόμενων νταβατζήδων, έπαιξε τα ρέστα του υπέρ του Μειμαράκη βρίσκεται σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ. Όπως ακριβώς και ο Τσίπρας…
Είναι γνωστό στους παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ, πως το τελευταίο διάστημα το Προεδρικό Μέγαρο λειτουργούσε περίπου ως εκλογικό κέντρο των Καραμανλικών φίλων και υποστηρικτών του Μειμαράκη.
Και πως προσωπικα ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε άμεση εμπλοκή στην εσωκομματική διαδικασία. Σε ανοιχτή γραμμή και με το Μαξίμου πάντα…
Αυτό που “κατάφερε” ο απαράδεκτος Πάκης Παυλόπουλος, παρέα με τους διάφορους Αντώναρους και τα λοιπά γνωστά πολιτικά απολειφάδια του παρελθόντος, ήταν καταρχήν να “κάψει” την υποψηφιότητα Μειμαράκη.
Αλλά κυρίως να καταστήσει τον, πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, εξαιρετικά αντιπαθή σε μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.
Η οποία τιμώρησε σήμερα παραδειγματικά, αυτήν την πολιτικά ανώμαλη κατάσταση διαπλοκής ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ με ένα κομμάτι της Δεξιάς που ήδη από απόψε μπαίνει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: