slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σοκ: Πέθανε επειδή δεν υπήρχε κρεβάτι στην εντατική! ΑΔΩΝΙ ΑΛΗΤΗ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ!





Τρεις νεκροί από την εποχική γρίπη-Νεκρός ασθενής επειδή δε βρέθηκε κρεβάτι εντατικής
Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός συνανθρώπου μας ο οποίος πέθανε στην Ελλάδα του 2016 επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι για να εισαχθεί στην εντατική.
Την σοβαρότατη καταγγελία έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) στην προσπάθειά του να αναδείξει την εγκληματική έλλειψη κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έτσι, ο ΙΣΑ προέβη στην αποκάλυψη ότι ένας άτυχος ασθενής κατέληξε χθες στο νοσοκομείο «Σωτηρία», περιμένοντας να βρεθεί ένα κρεβάτι.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γιώργος Πατούλης.

«O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καταγγέλλει την έλλειψη κλινών, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Ένας ακόμα ασθενής άφησε χθες, την τελευταία του πνοή, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου παρέμεινε διασωληνωμένος, σε κοινό θάλαμο περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η λίστα αναμονής έχει ξεπεράσει το 50 άτομα την ημέρα, πολλά από τα οποία θα καταλήξουν πριν βρεθεί κρεβάτι. Την ίδια ώρα, δεκάδες τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, αναβάλλονται λόγω της έλλειψης κλινών σε ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ επισημαίνει ότι:

«Το πρόβλημα πρόκειται να οξυνθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω της επικείμενης επιδημίας της γρίπης που δημιουργεί αυξημένες ανάγκες. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για ν ανοίξουν άμεσα τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ, τα οποία είναι εξοπλισμένα και παραμένουν κλειστά. Είναι απαράδεκτο να χάνονται ανθρώπινες ζωές και η εκάστοτε πολική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα τελευταία χρόνια, να νίπτει τας χείρας της.

Ο ΙΣΑ θα δώσει μάχη για να σταματήσει η εγκληματική πολιτική που κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: