slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο θρασύτατος Τσίπρας που διόρισε όλο του το σόι στο Δημόσιο, κατηγορεί τον Κυριάκο για κομματοκρατία! (έγγραφο)

 
Με θράσος χιλίων πιθήκων ο αμετροεπής Τσίπρας, και πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του διορισμού μέχρι και της εξαδέρφης του (!) στο γραφείο του Σπίρτζη, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για “κομματοκρατία”.
Ο θρασύτατος επικεφαλής του κομματικού γκρουπούσκουλου της Κουμουνδούρου και της κυβέρνησης Τσίρκου των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, στελέχη της οποίας δεν έχουν αφήσει συγγενή πρώτου ή δεύτερου βαθμού, γκόμενου ή γκόμενας που να μην έχουν “βολέψει” στο Δημόσιο, επιτίθεται στην Νέα Δημοκρατία και την κατηγορεί για άλωση του κράτους.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο... Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. «ο νέος πρόεδρος της ΝΔ παρουσιάζεται ως μέγας εκσυγχρονιστής και μεταρρυθμιστής, αλλά πριν λίγους μήνες στην κυβέρνηση Σαμαρά είχε καίρια θέση. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στη θητεία του υπήρξε ο πιο πιστός συνεχιστής των χειρότερων παραδόσεων του κομματικού κράτους. Καθαίρεσε τους προϊσταμένους της Δημόσιας Διοίκησης και διόρισε με μη διαφανείς διαδικασίες αυτούς που ο ίδιος επέλεξε».


Ποιός έχει το θράσος και τα λέει όλα αυτά; Ο άνθρωπος που οικογενειακά είχε νταραβέρια και συναλλαγές με το Κράτος και στις πιο σκοτεινές περιόδους της μεταπολεμικής Ελλάδος, δες «Σκαπανεύς Ανώνυμος Τεχνική Εταιρεία», αλλά και το πρώτο που έκανε με το που έγινε πρωθυπουργός ήταν να διορίσει στο ΥΠΕΞ τον πρώτο του ξάδερφο!

Αιδώς Αργείοι.

Δείτε μάλιστα σήμερα τι αποκαλύπτει το Liberal.gr για το “βόλεμα” της πρώτης ξαδέρφης του Τσίπρα στο γραφείο του Σπίρτζη!

(Και) η ξαδέρφη του κ. Τσίπρα διορίστηκε στο Δημόσιο

Γράφει ο Insider
liberal.gr


Είναι απόλυτα κατανοητές οι αυξήσεις που επιφυλάσσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Και απολύτως θεμιτές, οι προκλητικές αυξήσεις που αποφάσισαν για τους μετακλητούς υπαλλήλους, δηλαδή για τα δικά της παιδιά, τους συγγενείς και τους φίλους, που προσλαμβάνονται στα υπουργικά γραφεία.

Πώς θα το εξασφάλιζαν αυτό οι ευφυέστατοι κυβερνήτες μας; Μα μέσω μειώσεων στις συντάξεις, μέσω αυξήσεων στις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών και πρωτίστως μέσω αύξησης φόρων σε όλους, κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες!

Μόνον έτσι μπορεί να εγκαθιδρυθεί και να συντηρηθεί το μεγάλο κομματικό κράτος της Αριστεράς, που ήδη κτίζεται με αρχιτεκτονική συμμετρία.

Σήμερα το Liberal αποκαλύπτει ότι εκτός από τον ξάδερφο του κ. Τσίπρα, βολεύτηκε και η (εξ αγχιστείας) ξαδέρφη του κα Αθανασία Ψαρουδάκη, με μια θέση στο δημόσιο. Η σύζυγος του κ. Γιώργου Τσίπρα, προσελήφθη με σύμβαση μετακλητής υπαλλήλου, στο φιλόξενο γραφείο του κ. Σπίρτζη!



Στο Liberal είχαμε αποφασίσει να μην ασχοληθούμε άλλο με τους καθημερινούς διορισμούς συγγενών και φίλων στο Δημόσιο. Και αυτό γιατί πλέον δεν αποτελεί είδηση, αλλά ρουτίνα!

Όμως, κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα για το αξίωμα περί «νόμιμου και ηθικού». Δηλαδή πως ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.

Αν θεωρεί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση της Αριστεράς ότι οι δεκάδες αντίστοιχοι διορισμοί μπορεί να κινούνται στα όρια της πολιτικής ηθικής, αλλά είναι «νόμιμοι», κάνει λάθος.

Οι διορισμοί αυτοί είναι και «ανήθικοι» αλλά και «παράνομοι». Γιατί σύμφωνα με νόμο που πέρασε το 2012 η «νεοφιλελεύθερη», «τρισκατάρατη» κυβέρνηση του «προσκυνημένου» «γερμανοτσολιά» Αντώνη Σαμαρά, απαγορεύεται ο διορισμός σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, συγγενών μέχρι β΄ βαθμού, υπουργών, βουλευτών και λοιπών πολιτικών στελεχών.

Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν είτε παρανομεί, παρακάμπτοντας το Νόμο, επιτρέποντας όλους αυτούς τους προκλητικούς διορισμούς, είτε κατάργησε νύχτα το Νόμο, χωρίς να το μάθουμε ποτέ, για να βολέψει τους συγγενείς και τους φίλους του.

Είτε το ένα ισχύει, είτε το άλλο, είναι εξίσου απαράδεκτο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οφείλει να δώσει λόγο. Και να μας εξηγήσει τι στο καλό συμβαίνει! Γιατί σε μια δημοκρατική κοινωνία, το κράτος δεν είναι λάφυρο, ειδικά όταν χρηματοδοτείται από τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: