slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ Η «Αυγή» επιτίθεται κατά των 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στήριξαν το πολυνομοσχέδιο




Κατά των 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στήριξαν με την ψήφο τους το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, βάλλει σήμερα η Αυγή.

Το δημοσίευμα αρχικά τονίζει την ανάγκη ύπαρξης της ελευθερίας έκφρασης απόψεων, καθώς αυτό είναι κάτι που κάνει το ΣΥΡΙΖΑ να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ωστόσο στη συνέχεια κατακρίνει αυτή τη στάση, όταν το ζήτημα είναι «ζούμε ή πεθαίνουμε», αναφερόμενο εμφανώς στην πρόσφατη ψηφοφορία της Βουλής. Σε τέτοια ζητήματα, τονίζεται στο άρθρο της Αυγής, η ελευθερία έκφρασης μετατρέπεται από πολιτική γνώμη σε «πολιτική πράξη», κάτι που προσθέτει στο κάθε άτομο, το βάρος των συνεπειών αυτής της πράξης. Τονίζει, μάλιστα, ότι οι αποστάτες βουλευτές, χάλασαν την εικόνα και την ενότητα της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ακολούθως το δημοσίευμα αφήνει υπόνοιες για την πολιτική σοβαρότητα, όσων καταψήφισαν το νομοσχέδιο, αν και εφόσον αυτοί το έκαναν για να εξασφαλίσουν «μια ασφαλή μειοψηφία» που θα τους καθιστούσε συνεπείς στις προεκλογικές δηλώσεις του κόμματος, ερχόμενοι σε κόντρα με τις επιταγές του Αλέξη Τσίπρα.

Αν όμως οι «39» επεδίωκαν να συμπαρασύρουν στη δική τους γραμμή, το υπόλοιπο κόμμα, τότε, σύμφωνα με το άρθρο βάδιζαν προς το γκρεμό, καθώς αυτό θα έβαζε ταφόπλακα στην κυβέρνηση Αριστεράς, κλείνοντας την αριστερή παρένθεση, την ώρα που θα φώναζαν «Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό», εμμένοντας παράλληλα στις απόψεις τους.

Πηγή: Η «Αυγή» επιτίθεται κατά των 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στήριξαν το πολυνομοσχέδιο | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/217700/i-aygi-epitithetai-kata-ton-39-voyleyton-toy-syriza-poy-den-stirixan-polynomoshedio#ixzz3g8GgsEKS

Δεν υπάρχουν σχόλια: