slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπουργικό στο Μαξίμου για τράπεζες και capital controlsOΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΦΕΥΓΑΝ από την πλαϊνή πόρτα έφυγαν


από την πλαϊνή πόρτα έφυγαν Καμμένος, Λαφαζάνης
Περίπου πέντε ώρες κράτησε το έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, με την κυβέρνηση να λαμβάνει δραματικές αποφάσεις για κλειστές τράπεζες και capital controls από τη Δευτέρα.

Οι πληροφορίες από το Μέγαρο «έβγαιναν» με το σταγονόμετρο ή και... καθόλου, καθώς, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι, οι υπουργοί δεν σήκωναν καν τα τηλέφωνά τους.

Ορισμένοι, μάλιστα, όπως οι κ. κ. Καμμένος, Λαφαζάνης, αποχώρησαν από την πίσω πόρτα για να αποφύγουν τους δημοσιογράφους και να μην κάνουν δηλώσεις.

Αλλοι αποχώρησαν από την κεντρική πόρτα, αλλά με αυτοκίνητο ώστε να μην πλησιάσουν τους δημοσιογράφους.

Περίπου στις 2 τα ξημερώματα, όπου και τελείωσε το υπουργικό, αποχώρησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ήταν και ο μόνος που έκανε δηλώσεις.

«Οι δανειστές ασκούν ακόμη μεγαλύτερη πίεση προσπαθούν να ματαιώσουν το δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα είναι τρόπος διαπραγμάτευσης και όχι τρόπος για να φύγουμε από το ευρώ» δήλωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι για τις τράπεζες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση την Δευτέρα από το οικονομικό επιτελείο.

Πηγή: Δραματικό υπουργικό στο Μαξίμου για τράπεζες και capital controls - Από την πλαϊνή πόρτα έφυγαν υπουργοί | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/214314/dramatiko-ypoyrgiko-sto-maximoy-gia-trapezes-kai-capital-controls-apo-tin-plaini-porta#ixzz3eOzj8UaO

Δεν υπάρχουν σχόλια: