slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στο Κουφονήσι

Στο Κουφονήσι βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 30 - 31/5/2015 ο βουλευτής Κυκλαδων ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος. - Παραβρέθηκε στην....ετήσια εκδήλωση για τη Γιορτή του Ψαρά, ενώ συνάντησε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αντώνη Κωβαίο καθώς και με εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου, όπου αντάλλαξαν απόψεις γύρω από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το νησί. Κυριότερα ζητήματα είναι η ολοκλήρωση του λιμενικού έργου όπου πρέπει να προχωρήσει η αποπληρωμή του εργολάβου, η μόνιμη στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου με ειδικευμένο γιατρό, η αναγκαιότητα ύπαρξης ασθενοφόρου, η προώθηση αλλαγών στον Καλλικράτη έτσι ώστε το Κουφονήσι να μην παραμένει ο φτωχός συγγενής στα πλαίσια του ενιαίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Συναντήθηκε ακόμα με το σύλλογο των αλιέων, με τους οποίους είχε εκτεταμένη συζήτηση για τα οξυμένα προβλήματα τους. Ανάμεσα τους το ζήτημα της προμήθειας των δορυφορικών συσκευών που δεν τους έχουν πληρωθεί ακόμα παρά την κρατική μέχρι σήμερα επιδότηση τους, τα θέματα οργάνωσης και εκπροσώπησης τους, η χρήση της βιτζότρατας και η αναγκαιότητα διαχειριστικού σχεδίου.
Επίσης ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί πολλούς επαγγελματίες είναι η υψηλή καταβολή εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, σε ένα νησί με 400 μόνιμους κατοίκους και με μικρή τουριστική περίοδο, που σημαίνει ελάχιστα έσοδα κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους και ταυτόχρονα πολύπλευρη επαγγελματική απασχόληση.
Στις συναντήσεις αυτές από την πλευρά του ο Νίκος Συρμαλένιος επεσήμανε τις υπαρκτές οικονομικές δυσκολίες κρατικής χρηματοδότησης εν μέσω διαπραγμάτευσης, ενώ ενημέρωσε αναλυτικά για τις συναντήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από Κυκλάδες στα διάφορα υπουργεία για την προοώθηση λύσεων των νησιωτικών θεμάτων.

1/6/2015
Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: