slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αεροπορικές εκδηλώσεις με φόντο την Πορτάρα της Νάξου (video+φώτος)




Ξεκίνησαν το πρωί του Σάββατου οι αεροπορικές εκδηλώσεις "change your day" στη Νάξο, που διοργανώνει η Αερολέσχη Νάξου.
Στο νησί έχουν καταφτάσει 14 αεροσκάφη και το πρόγραμμα ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, με το "Ιπτάμενο Μελισσοκομικό Σχολείο Χαλκιδικής" όπου μικροί μαθητές από δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Νάξου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία...




Ένα όνειρο του μελισσοκόμου δρος Αλέξανδρου Παπαχριστοφόρου, ερευνητή στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζώων του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έγινε πραγματικότητα με τη δημιουργία ενός πρωτότυπου μελισσοσχολείου που μεταφέρει από αέρος ένα ζωντανό μελίσσι κοντά σε μαθητές, κυρίως νηπιαγωγείων και δημοτικών, για να διδάξει τη σπουδαιότητα αυτού του εντόμου... Ο κ. Παπαχριστοφόρου ως μέλος του Αεραθλητικού Πολιτιστικού Κέντρου Χαλκιδικής "Πήγασος", αποφάσισε να συνδυάσει τη δεξιότητα στην πλοήγηση υπερελαφρών αεροσκαφών με την αγάπη του για τη μελισσοκομία, ώστε να κάνει το όνειρο του πράξη. Έτσι με την ευκαιρία των αεροπορικών εκδηλώσεων στη Νάξο, πέταξε προς το νησί μας για να παραδώσει μαθήματα μελισσοκομίας στους μικρούς μαθητές, για τους οποίους αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη ο τρόπος διδασκαλίας αλλά και ο τρόπος συνάντησης με το δάσκαλο...



Λίγο αργότερα, στο λιμάνι της Νάξου πραγματοποιήθηκε αεροπορική επίδειξη με υδροπλάνο, στο οποίο μάλιστα επέβαινε και ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης.

Δείτε το video:








Παρόντες στην επίδειξη ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης και ο αντιδήμαρχος Τοτόμης Πρωτονοτάριος.



Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Νάξου, ψυχή της διοργάνωσης, Νίκος Κουτελιέρης (δεξιά)

• Το naxostimes "πέταξε" σε πτήση εθισμού το απόγευμα του Σαββάτου και λίγο αργότερα θα σας παρουσιάσει το video με τη Νάξο από ψηλά!!



Πτήσεων ...συνέχεια



Οι αεροπορικές εκδηλώσεις συνεχίζονται το απόγευμα, με πτήσεις εθισμού για το κοινό δίνοντας την ευκαιρία σε δεκάδες πολίτες να πετάξουν για λίγα λεπτά πάνω από τη Νάξο, ζώντας μια μοναδική εμπειρία! Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αερολέσχης Νάξου Νίκο Κουτελιέρη, οι δηλώσεις συμμετοχής είναι πάρα πολλές!

Σήμερα, την 1η "αεροπορική" ημέρα στη Νάξο, θα κλείσει η δεξίωση που θα δοθεί κάτω από τον Ιερό Ναό του Απόλλωνα, προς τιμή της Γενικής Αεροπορίας και συνδιοργανώνεται από τους: AOPA HELLAS, Αεραθλιτική Λέσχη Νάξου και ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.



Το πρόγραμμα των Αεροπορικών εκδηλώσεων της Κυριακής (17-05) είναι το εξής:


9:00 -11:00 ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΘΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
11:00 - 13:00 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ AOPA HELLAS ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ
13:00 - 15:00 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑΞΟΥ
15:00-18:00 ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ - ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ - ΓΕΥΜΑ
18:00-20:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ



Ειδήσεις - Νάξος
http://www.naxostimes.gr/naxos/2096-aeroporikes-ekdiloseis-me-fonto-tin-portara-naxou

Δεν υπάρχουν σχόλια: