slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης για ενδεχόμενη αύξηση ΦΠΑ: «Ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία των νησιών»

Ο Έπαρχος Νάξου
Γιάννης Μαργαρίτης 
«Ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία των νησιών» χαρακτηρίζει μια ενδεχόμενη αλλαγή στο ΦΠΑ ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαργαρίτης.
Ο κ. Μαργαρίτης (ο οποίος συμμετείχε τόσο στην έκτακτη, κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου στην Αθήνα, όσο και στην αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου) δήλωσε ότι τα νησιά, λόγω του τουριστικού τους προϊόντος, δίνουν «ανάσα ανάκαμψης» στη χώρα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους και να αναζητήσει άμεσα λύσεις.
Η δήλωση του κ. Μαργαρίτη έχει ως εξής:


Τα νησιά μας αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα μας προσφέρουν, λόγω του τουρισμού, μιαανάσα ανάκαμψης.

Όσοι δεν έχουν ζήσει σε αυτά, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι(ακτοπλοϊκό, έλλειψη ιατρών, εκπαιδευτικού προσωπικού, κοινωνικής μέριμνας, κ.ά.) και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαβίωσή τους, αλλά και για να γίνουν οι καλύτεροι εκφραστές της ελληνικής φιλοξενίας,καλύπτοντας, πολλές φορές, ελλείψεις και λάθη του κράτους.

Είναι εντελώς λανθασμένη η αντίληψη της οικονομικής ευμάρειας των νησιών μας, λαμβάνοντας, μόνο, υπόψη τους εικονικούς υπολογισμούς, οι οποίοι ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Η ενδεχόμενη αλλαγή στους συντελεστές του ΦΠΑ θα επιφέρει ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία των νησιών μας και θα αναγκάσει πολλούς μόνιμους κατοίκους να τα εγκαταλείψουν με οδυνηρές συνέπειες για τους ίδιους, αλλά και την πατρίδα μας (ερήμωση νησιών κ.α.).

Πρέπει η Κυβέρνηση να απομακρύνει κάθε σκέψη αλλαγής των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά μας, να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους και να αναζητήσει άμεσα λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: