slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίθεση Κακλαμάνη στην ηγεσία της ΝΔ: Γιατί σιωπά η παράταξη για την επίθεση Βενιζέλου στον Καραμανλή?

Την έκπληξή του για το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή εξέφρασε με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε:
“Η επίθεση του κ. Βενιζέλου στον κ. Κώστα Καραμανλή (ΣΚΑΪ, 31/03/15) εκτός από αήθης είναι και ανιστόρητη. 
Του υπενθυμίζω, ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν και είναι η εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο να συμπεριλάβει την περίοδο 2000-2010.
Δηλαδή πως μπήκαμε στο ευρώ, τους εξοπλισμούς, τη Siemens, τους Ολυμπιακούς Αγώνες (περίοδος Κ. Σημίτη).
Εντύπωση μου προκαλεί η σιωπή της Νέας Δημοκρατίας για την επίθεση του κ. Βενιζέλου εναντίον του προέδρου Κώστα Καραμανλή”.
Βενιζέλος: Ο Τσίπρας έκανε συμφωνίες ασυλίας με τη Δεξιά. 
Είχε προηγηθεί η τηλεοπτική συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όπου είχε αναφέρει για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ  για εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια θα ξεκινά από το 2009, πως ο κ. Τσίπρας είναι προφανές ότι έχει κάνει συμφωνία ασυλίας με ένα μέρος της ελληνικής δεξιάς, αναφέροντας ότι ένα μέρος της είναι οι ΑΝΕΛ και ο Κώστας Καραμανλής, για να προσθέσει πως πιστεύει ότι υπάρχει προσπάθεια προστασίας του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησής του.
Είπε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει «ηγεμονική» διείσδυση στον χώρο της συντηρητικής παράταξης, όπως κάνει και στον χώρο της «παλαιοπασοκικής» αντίληψης.
Έθεσε το ερώτημα γιατί αποφασίστηκε η κατάθεση πρότασης για εξεταστική από τον ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα μετά που ο πρωθυπουργός ζήτησε συστράτευση της αντιπολίτευσης, και χαρακτήρισε «πολιτική πρόκληση» το ότι δεν περιλαμβάνεται η περίοδος πριν από το 2009, δηλαδή τα αίτια της κρίσης. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την πρόταση γιατί θέλει ένα βήμα για να γίνει ένας σοβαρός διάλογος για να καταγραφεί ιστορικά «η προσπάθεια και όλος ο αγώνας μας, γιατί προσφέραμε την αποφυγή της απόλυτης καταστροφής».
- See more at: http://www.usay.gr/article/77252/epithesi_kaklamani_stin_igesia_tis_nd_giati_siwpa_parataxi_gia_tin_epithesi.html?category_id=2784#sthash.37vAi5RO.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: