slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ


Επισκέφτηκα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Κάρολο Παπούλια, πρωτίστως για να τον ευχαριστήσω και να τον συγχαρώ για την 10ετή θητεία του στο προεδρικό αξίωμα που ήταν υποδειγματική. 
Επίσης εξέφρασα την δική μου αμηχανία και επιφύλαξη σε σχέση με τους θεσμούς μας, γιατί η δημοκρατία μας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά λεπτή φάση.  Όταν μισούν αυτούς που λένε την αλήθεια και πράττουν υπεύθυνα και χειροκροτούν αυτούς που λένε ψέματα και
πράττουν ανεύθυνα, υπάρχει ένα βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της κοινωνίας, όχι στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος. Και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα.
Σε σχέση με τη συγκυρία, σε σχέση με τα τρέχοντα και το περιβόητο έγγραφο των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της κυβέρνησης που έστειλε ο κ. Βαρουφάκης, ειλικρινά εκφράζω τη λύπη μου, γιατί κάνουμε τόσα βήματα πίσω. Γιατί ενώ ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από το μνημόνιο και να μπούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή με πολύ πιο άνετους όρους, μένουμε επί μήνες στο παλιό μνημόνιο και ετοιμαζόμαστε από τον Ιούλιο και μετά για ένα μνημόνιο 3. 

Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο τούμπας και υποχώρησης, ώστε τώρα η τρόικα, οι «θεσμοί» σύμφωνα με το νέο όνομα, να αναγκάζουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο. Δεν το γράφουν αυτοί για να το στείλουν να δούμε εάν συμφωνούμε, αλλά υποβάλουν στην πρόσθετη τιμωρία την ελληνική κυβέρνηση να το γράφει και στη συνέχεια να το διορθώνει και να το ξαναδιορθώνει μόνη της. Πραγματικά λυπάμαι.

Φυσικά όλα αυτά που γράφονται στο έγγραφο, δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις. Δηλαδή με προεκλογικά ψέματα και ψευδαισθήσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια: