slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νάξος: Και με τη βούλα γιατρός στην Κωμιακή


Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει καλύτερη είδηση για τους κατοίκους της Ορεινής Νάξου για τον Δεκέμβριο το γεγονός ότι Απείρανθος και Κωμιακή πλέον έχουν τους δικούς τους γιατρούς…



Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει καλύτερη είδηση για τους κατοίκους της Ορεινής Νάξου για τον Δεκέμβριο το γεγονός ότι Απείρανθος και Κωμιακή πλέον έχουν τους δικούς τους γιατρούς… Η αρχή έγινε από την Απείρανθο και σήμερα (18/12) όπως πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Giorgos Komiaki στο πιο ορεινό χωριό της Νάξου υπάρχει γιατρός πλέον και δη γένους θηλυκού. Η γιατρός προσωρινά θα φιλοξενηθεί στον ξενώνα του χωριού έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κοινοτικό ιατρείο, όπου με την εποπτεία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αυτές ολοκληρώνονται. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες μπήκε και η μόνωση που σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωσή του…


Από εκεί και πέρα, η γιατρός θα καλύψει και τις ανάγκες Μέσης – Σκαδού και Απόλλωνα όπως γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια ενώ δεν αποκλείεται να καλύψει και τις ανάγκες της Κορώνου αν και οι αποστάσεις είναι σχετικά μεγάλες. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν για το πρόγραμμα που θα έχει η γιατρός που έως πρόσφατα υπηρετούσε στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου

1 σχόλιο:

Ελένη Ζερβού είπε...

Μπαίνω στη διαδικασία να σχολιάσω, έστω και καθυστερημένα την είδηση την οποία δημοσιεύσατε θεωρώντας πως θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, όταν δημοσιεύονται τέτοιου είδους ειδήσεις, να διασταυρώνονται πριν να δημοσιευθούν ώστε να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις.
Ναι! Η άφιξη του γιατρού (και ποσώς μας ενδιαφέρει το αν είναι γυναίκα ή άντρας) είναι γεγονός. Ναι! Φιλοξενήθηκε στον ξενώνα Κωμιακής, αλλά μόνο για ένα βράδυ. Και συμπληρώνω την ενημέρωσή σας με το ότι πλέον διαμένει κανονικά στο ιατρείο και συγκεκριμένα στο εσωτερικό του και όχι στην ταράτσα όπου έγινε η μόνωση.
Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί και κυρίως να διορθωθεί είναι ότι δεν ήταν ο Δήμος αυτός ο οποίος επόπτευσε και κυρίως έκανε και ολοκλήρωσε τις αναγκαίες εργασίες για να καταστεί ο χώρος βιώσιμος από άνθρωπο, ο οποίος θα μπορεί να ζήσει και να εργαστεί μέσα αξιοπρεπώς.
Μήνες πριν, πολύ πριν να μάθουμε ότι θα έρθει γιατρός στα χωριά μας, το τοπικό συμβούλιο ζητούσε να φτιαχτούν και το ιατρείο και ο ξενώνας γιατί καταρχήν κατέρρεαν αλλά και για να μπορούν να εξασφαλίσουν στέγη και περίθαλψη σε όποιον το είχε ανάγκη. Η αδιαφορία όμως του Δήμου, για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε περίτρανα την εντύπωση που έτσι και αλλιώς είχαμε ότι δεν θέλει και δεν έχει σκοπό να προσφέρει το παραμικρό στα χωριά μας και στην Ορεινή Νάξο γενικότερα. Φτάνουμε λοιπόν στο παρά πέντε με τη γιατρό να έχει ήδη καταφθάσει στη Νάξο και έτοιμη να αναλάβει τη θέση της στην Κορωνίδα και ακόμη να ξεκινήσει το οτιδήποτε παρά τις όσες πιέσεις έκανε ο πρόεδρος της κοινότητας και προς το Δήμο και προς το κέντρο υγείας. Ο ίδιος λοιπόν ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Κορρές, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης και το ενδεχόμενο να μην δεχτεί τη θέση η γιατρός λόγω των άθλιων συνθηκών και εργασίας και διαβίωσης και να μείνουμε για μία ακόμη χρονιά χωρίς την αναγκαία έστω ιατρική περίθαλψη, πήρε το θέμα στις πλάτες του, έτρεξε να διευθετήσει όλες τις λεπτομέρειες και κυριολεκτικά έλιωσε δουλεύοντας ακατάπαυστα για όσο χρειάστηκε μέχρι να ολοκληρωθεί κάθε εργασία στον χώρο.
Αρχικά για να μείνει έστω αυτό το ένα βράδυ η γιατρός στον ξενώνα, το δωμάτιο το οποίο της παραχωρήθηκε έπρεπε να προετοιμαστεί. Δουλειές που κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ότι έγιναν από εκείνον και το περιβάλλον του. Από καθαριότητα, μέχρι φωτισμό, ζεστό νερό, υποτυπώδη θέρμανση και ότι άλλο κρίθηκε απαραίτητο.
Παράλληλα δούλευε και για να τελειώσει και το ιατρείο. Με τη βοήθεια κάποιων συγχωριανών μας έβαψε το ιατρείο, βρήκαν και μετέφεραν έπιπλα στο χώρο, ασχολήθηκαν με τα υδραυλικά με τα ηλεκτρολογικά και τέλος πάντων ότι χρειάστηκε και επιτέλους το ιατρείο παραδόθηκε στη γιατρό η οποία και εγκαταστάθηκε. Μέχρι τη μεταφορά της σε γύρω χωριά έκανε όταν παρέστη ανάγκη να βρεθεί γρήγορα σε συνάνθρωπό μας που κινδύνευε και δεν υπήρχε ασθενοφόρο ούτε άλλος τρόπος να φτάσει έγκαιρα το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας.
Έκανα τόσο εκτενή αναφορά, για να διαπιστωθεί με γεγονότα αδιαμφισβήτητα, το ότι ήταν απόλυτα ανακριβές το θέμα της εποπτείας των εργασιών από το Δήμο. Επιτέλους ας δούμε την πραγματικότητα. Αν ο πρόεδρος της κοινότητας που ενάμιση χρόνο τώρα έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, δεν έπαιρνε πάνω του αυτό το βάρος, το οποίο δεν του αντιστοιχούσε κιόλας γιατί σίγουρα ήταν δουλειά του Δήμου να εποπτεύσει και να φέρει σε πέρας αλλά δεν το έκανε, το πιο σίγουρο είναι ότι σήμερα που μιλάμε τα χωριά μας θα ήταν ακόμη χωρίς γιατρό.
Έλεος πια! Ας ξεστραβωθούμε!
Όλα τα μπράβο στον πρόεδρο και σε όσους τον βοήθησαν και όχι στην ανύπαρκτη Δημοτική αρχή.