slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έρχεται .. " το μυστικό τυροκομείο του Άη Βασίλη " στο χριστουγεννιάτικο γραβιεροχωριο



Στη Νάξο και πιο συγκεκριμένα στο... "Γραβιεροχωριό" ετοιμάζει το μυστικό του τυροκομείο, φέτος, ο Άγιος Βασίλης!

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου φρόντισε, να συμμετέχει ενεργά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του νησιού και με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζει «Το µυστικό τυροκοµείο του Άι Βασίλη, στο Γραβιεροχωριό» στον ιδιόκτητο χώρο της, στην παραλία της Χώρας δίπλα στον πρατήριο της 'Ενωσης (Πρώην Αγροτική Τράπεζα).

'Ενας διαµορφωµένος χώρος µε τον Άι Βασίλη στο παραδοσιακό τυροκοµείο του, µε έλκηθρα και χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολισμένα με γραβιεράκια τα οποία στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυµα.

Οι µεγάλοι θα γεύονται διάφορες γεύσεις από τα τυροκοµικά προϊόντα της 'Ενωσης και για τα παιδιά θα υπάρχουν διάφορες λιχουδιές. Ο χώρος θα είναι επισκέψιµος για µικρούς και µεγάλους µε ελεύθερη είσοδο, από τις 10:00 το πρωί µέχρι τις 09:00 το βράδυ.

Το Γραβιεροχωριό του Άι Βασίλη θα ανοίξει τις πύλες του στις 17 ∆εκεµβρίου 2015 και θα παραμείνει ανοιχτό µέχρι και τις 2 Ιανουαρίου 2016 (κλειστό θα είναι μόνο την ηµέρα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου). Να σημειώσουμε ότι έχουν προσκληθεί όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού ενώ θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη από Πανελλαδικής εμβέλιας τηλεοπτικά κανάλια με παρουσία στις εκπομπές πρωινής ζώνης και με γνωστούς μάγειρες οι οπολίοι θα μαγειρέψουν με βάση τα τοπικά προϊόντα...

Στόχος της ΕΑΣ Νάξου είναι η κίνηση αυτή να γίνει θεσµός για το νησί, συμβάλλοντας στην προβολή των τοπικών, παραδοσιακών και ποιοτικών προϊόντων της Ένωσης, αλλά και της Νάξου γενικότερα.

Με πληροφιορίες από το 
 Μάνος Μπανασάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: