slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Αρσενικο Νάξου» ΘΑ γινει ΠΟΠ



Στα τέλη Νοεμβρίου (και πιο συγκεκριμένα στις 20 του μηνός) κατατέθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η μελέτη για την καταχώρηση του τοπικού προϊόντος «Αρσενικό Νάξου» στο κοινοτικό μητρώο ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).
Η συγκεκριμένη μελέτη παρουσιάστηκε στη Νάξο από τη συντάκτρια της Φιλίππα Μανιού (Διδάκτωρ της Γεωπονικής Σχολής - Ερευνήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών στο Φιλώτι η Οργάνωση Μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Νάξο.



Στην εκδήλωση συμμετείχε ο κυβερνητικός βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός, ο οποίος μίλησε για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καθώς και για το ιστορικό εκπόνησης της μελέτης. Τόνισε την μεγάλη κοινωνική και οικονομική σημασία που θα έχει η θετική έκβαση της προσπάθειας αυτής για τους παραγωγούς της ορεινής Νάξου, αλλά και όλων των Κυκλάδων.

Επίσης, επανέλαβε την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση των βουλευτών και της κυβέρνησης σχετικά με τηνανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στα νησιά, σε μονάδες μικρής κλίμακας παραγωγής ποιοτικών προϊόντων.



Ο κ. Μανιός ενημέρωσε ότι οι προσπάθειες του στρέφονται και στον κλάδο της μελισσοκομίας, για τον οποίο έχει ήδη δρομολογήσει μια αντίστοιχη δραστηριότητα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος της Κτηνοτροφικής Ένωσης Ορεινής Νάξου Βασίλης Ηλ. Κρασσάς, πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων των χωριών της ορεινής Νάξου, ειδικοί επιστήμονες του τομέα αγροτικής παραγωγής αλλά και παραγωγοί - κτηνοτρόφοι, οι οποίοι διατύπωσαν και τις δικές τους παρεμβάσεις για το θέμα.

2 σχόλια:

Marinos είπε...

Με τα χρηματα που υποτιθεται οτι εισπρατει ο Δημος απο τα πεζοδρομια που παρεχει σε ολους τους επαγγελματιες ( με αποτελεσμαμα να στερουν απο τα ιδια τους τα παιδια την ασφαλεια της ζωης τους ,χαρης της ασειδωτης εμπορικης εκμεταλευσης ) ,υποδυεστερο ρολο παιζει η ασχημια του νησιου μας... μπορουσε να εκανε εργοστασιο εμφιαλωσης νερου που τοσες πηγες που παρεχουν ανεξαντλητα κατα τη δειαρκεια ολου του χρονου ,τα δωρεαν απο τον θεο κρυσταλινα και υγιη γαργαρα νερα .Κατ αυτον τον τροπο θα μπορουσε να κανει ευφημο τον τοπο μας δηκμιουργοντας παραλληλα πολιτισμικα κεντρα και παιδαγωγικες μορφωτικες εστιες για τα παιδια των Ελληνων που μεγαλονοντας ψαχνουν μερος να φυγουν! Δειτε λοιπον τα χαλια μας σε τι εξυπηρετουν τα πεζοδρομια , κατειλημενα απο παρκαρισμενα αυτοκινητα απο τα αντιστοιχα γραφεια ενοικιασης μηχανων η αυτοκινητων και στη συνεχεια εμφυτευμενα κολωνακια του Δημου υπονοωντας γελοιες διαχωριστικες γραμμες μεταξυ κατειλημενων πεζοδρομιων και φτωχων στενων αυτοκινητοδρομων που φιλοξενουν τις πλουσιες πολυτελεις κουρσαρες ! Παψτε λοιπον Ναξιωτες να υπενισεσθαι οτι ανακαλυψατε το ατομο τη στιγμη που δεν μπορειτε να διακρινετε ολοκληρο πλανητη !!!

Marinos είπε...

Με τα χρηματα που υποτιθεται οτι εισπρατει ο Δημος απο τα πεζοδρομια που παρεχει σε ολους τους επαγγελματιες ( με αποτελεσμαμα να στερουν απο τα ιδια τους τα παιδια την ασφαλεια της ζωης τους ,χαρης της ασειδωτης εμπορικης εκμεταλευσης ) ,υποδυεστερο ρολο παιζει η ασχημια του νησιου μας... μπορουσε να εκανε εργοστασιο εμφιαλωσης νερου που τοσες πηγες που παρεχουν ανεξαντλητα κατα τη δειαρκεια ολου του χρονου ,τα δωρεαν απο τον θεο κρυσταλινα και υγιη γαργαρα νερα .Κατ αυτον τον τροπο θα μπορουσε να κανει ευφημο τον τοπο μας δηκμιουργοντας παραλληλα πολιτισμικα κεντρα και παιδαγωγικες μορφωτικες εστιες για τα παιδια των Ελληνων που μεγαλονοντας ψαχνουν μερος να φυγουν! Δειτε λοιπον τα χαλια μας σε τι εξυπηρετουν τα πεζοδρομια , κατειλημενα απο παρκαρισμενα αυτοκινητα απο τα αντιστοιχα γραφεια ενοικιασης μηχανων η αυτοκινητων και στη συνεχεια εμφυτευμενα κολωνακια του Δημου υπονοωντας γελοιες διαχωριστικες γραμμες μεταξυ κατειλημενων πεζοδρομιων και φτωχων στενων αυτοκινητοδρομων που φιλοξενουν τις πλουσιες πολυτελεις κουρσαρες ! Παψτε λοιπον Ναξιωτες να υπενισεσθαι οτι ανακαλυψατε το ατομο τη στιγμη που δεν μπορειτε να διακρινετε ολοκληρο πλανητη !!

!