slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων


Στόχος η έγκαιρη αντιμετώπιση των κινδύνων του χειμώνα
Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γεωργίου Λεονταρίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνεδρίαση του
Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, με κύριο θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων αναφορικά με την εκτέλεση έργων και δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας που έχουν άμεση και καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων.



Λαμβάνοντας το λόγο κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας για το πολύτιμο έργο που επιτελούν, καθώς και στα στελέχη της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, τους υπευθύνους Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και τους εθελοντές και επισήμανε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα προγραμματισμός στον τομέα της πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών στα θέματα αντιμετώπισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με οργάνωση σεμιναρίων σε σχολεία, πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους, συλλόγους εθελοντών και άλλους κοινωνικούς φορείς.

Σε σχέση με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρών, ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ενέργειες που έκανε η Περιφέρεια μέσω των υπηρεσιών της (Δ/νση Πολιτικής Προστασίας και Δ/νση Τεχνικών Έργων).

Στην ατζέντα της συνεδρίασης εξετάστηκαν επίσης θέματα σχετικά με:

· Τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών των Δήμων που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας (ανάθεση-καταμερισμός
αρμοδιοτήτων).

· Το συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας των λοιπών φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ. κλπ), σε επίπεδο Δήμου για την αντιμετώπιση
κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων.

· Τον έλεγχο των ρεμάτων και ειδικά των σημείων εκείνων που παρουσιάζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα.

· Τον έλεγχο και τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού (φορτηγά, εκσκαφείς, φορτωτές, γκρέιτερ, αποφρακτικά, φορητές αντλίες, κλπ) από τους αρμόδιους Φορείς.

· Τον καθαρισμό των φρεατίων και γενικώς τον έλεγχο της ταχείας απορροής των υδάτων από το οδικό δίκτυο ευθύνης τους.

· Την αναγκαιότητα ίδρυσης εθελοντικών οργανώσεων και εθελοντικών πυροσβεστικών κλιμακίων σε Δήμους της Π.Ε. Κυκλάδων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, όλοι οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν έγκαιρα, και παράλληλα ενημέρωσαν για τον βαθμό ετοιμότητας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την προτροπή στους εκπροσώπους των δήμων και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων να προβούν στις
απαραίτητες προετοιμασίες για αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.- See more at: http://parianostypos.gr/index.php/kyklades-aigaio/kyklades-aigaio-politiki/item/17670-synedriasi-syntonistikoy-organou-politikis-prostasias-perifereiakis-enotitas-kykladon#sthash.PWAg0s8V.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: