slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ναξιώτης (Φιλωτίτης και Δανακιωτης ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ στο Καναδά


 Οι Σύνεδροι της ΑΧΕΠΑ [Ελληνο-Αμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Οργάνωσης], μιας πρωτοπόρου Οργάνωσης του Ελληνισμού στη Βόρεια Αμερική, εξέλεξαν τον κ. Γεώργιο Βάσσιλα ως Πρόεδρο ΑΧΕΠΑ Καναδά, κατά τη διάρκεια του 89ου Ανωτάτου Ετησίου Συνεδρίου στη πόλη Miami Beach . Ο κ. Γεώργιος Βάσσιλας, ως ο μοναδικός υποψήφιος, εξελέγη κατά την διάρκεια των επισήμων εκλογών, το Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011 .
Ο κ. Βάσσιλας είναι ο πρώτος Καναδός που υπηρέτησε στο αξίωμα του Υπάτου Προέδρου του
Οργανισμού «Υιοί του Περικλέους» τηςΑΧΕΠΑ, μόλις μετά από 5 χρόνια που έγινε μέλος του Τμήματος «Υιοί του Περικλέους» Μόντρεαλ. Είναι επίσης ο πρώτος Καναδός που υπηρέτησε στο αξίωμα του Προέδρου του Συμβουλευτικού Σώματος του Οργανισμού «Υιοί του Περικλέους» ΑΧΕΠΑ. Έχει υπηρετήσει σε αρκετές ηγετικές θέσεις συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Προέδρου του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Μόντρεαλ για τρις συνεχείς περιόδους, στην διάρκεια των οποίων διαπραγματεύτηκε μια ειδική συμφωνία με το Νοσοκομείο Shriners Hospital in Montreal και εξασφάλισε το δικαίωμα ονομασίας της εσωτερικής Σχολής του ως «AHEPA Family Educational Center» [Εκπαιδευτικό Κέντρο Οικογένειας ΑΧΕΠΑ]. Ο κ. Βάσσιλας ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Τμημάτων για την οργάνωση της «Montreal AHEPAFamily Valentine’s Gala» για δύο χρόνια προς ενίσχυση του «Τhe Shriners Building Project». Στο επίπεδο της Περιφέρειας ΑΧΕΠΑ # 23, υπηρέτησε σε αρκετά αξιώματα συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Αντι-Κυβερνήτη και του Περιφερειακού Κυβερνήτη.

Ο κ. Βάσσιλας, του οποίου η οικογένεια κατάγεται από το χωριό Δανακός της Νάξου, έλαβε επίσης μέρος στην ομάδα δρομέων της ΑΧΕΠΑ συμμετοχής στο Μαραθώνιο εορτασμού της επετείου των 2,500 ετών του αρχικού Μαραθωνίου. Με τη συμμετοχή του συνετέλεσε στο να συγκεντρώσει προσωπικά το ποσό των $7,000, δωρεές στην Έρευνα για τη Θαλασσαιμία. Έχει υπηρετήσει σε αρκετούς Οργανισμούς και Συλλόγους, όπως στο Σύστημα Προσκόπων της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας Μόντρεαλ και φυσικά και στην Αδελφότητα Νάξου Μόντρεαλ. Η τωρινή επαγγελματική του ιδιότητα είναι αυτή της θέσεως του «Strategic Account Manager», της Εταιρίας «Randstad Interim Inc.», μια παγκόσμια ηγετική εταιρία στην εξεύρεση Στελεχών και Προσωπικού. Τέλος, στις πολλές επιτυχίες και ρόλους του, υπηρετεί τώρα ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Randstad Canada Foundation Fundraising Committee.»

Η ΑΧΕΠΑ είναι ο μεγαλύτερος Ελληνικός Οργανισμός ανά την υφήλιο με τμήματα στις ΗΠΑ, Καναδά, Ελλάδα, Κύπρο και αδελφά τμήματα στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Ιδρύθηκε το 1922 από Ελληνο-Αμερικανούς με τον οραματισμό να προστατεύουν τους Έλληνες από την προκατάληψη που ξεκινούσε από την οργάνωση ΚΚΚ. Στην ιστορία της η ΑΧΕΠΑ συνεργάστηκε με την NAACP και την B’nai B’rith International για να αγωνιστούν κατά των φυλετικών διακρίσεων. Η αποστολή της οικογένειας ΑΧΕΠΑ είναι να προαγάγει τις αρχαίες Ελληνικές ιδέες της Εκπαίδευσης, Φιλανθρωπία, Αστική Ευθύνη, ως και Οικογενειακή και Ατομική Αριστεία, μέσω Κοινωνικών Υπηρεσιών και Εθελοντισμού.

ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΞΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: