slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ! Επικεφαλής ΤΑΙΠΕΔ: Πωλούνται όλα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016


Αποφασισμένη να ξεπουλήσει τα πάντα αντί πινακίου φακής φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση. Έτσι μετά την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport σειρά παίρνουν τα λιμάνια, το Ελληνικό, η ΔΕΣΦΑ και ο Αστέρας Βουλιαγμένης.
Αυτό προανήγγειλε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά «με αποφασιστικό τρόπο» στις αποκρατικοποιήσεις, λέγοντας μάλιστα ότι τις είχε εξαγγείλει προεκλογικά και ως εκ τούτου πήρε την έγκριση του ελληνικού λαού. Εκτίμησε ότι συνολικά -συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων- τα έσοδα θα πλησιάσουν το 2016 τα 3 δισ. ευρώ για τα ταμεία του Δημοσίου. Μιλώντας στο Mega ο κ. Πιτσιόρλας προανήγγειλε ότι μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για τα αεροδρόμια ακολουθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας για το λιμάνι του Πειραιά και για αυτό της Θεσσαλονίκης.

Πιο αναλυτικά, ο ίδιος επεσήμανε ότι για τον ΟΛΠ θα κατατεθούν προσφορές μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, για τον ΟΛΘ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΣΦΑ.

Όσον αφορά στον Αστέρα Βουλιαγμένης, ο κ. Πιτσιόρλας ανακοίνωσε ότι τις «αμέσως επόμενες μέρες» θα ανακοινωθεί η συμφωνία με τους επενδυτές. Όπως διευκρίνισε, ο διαγωνισμός αυτός ολοκληρώθηκε παλιότερα, υπεβλήθη σχέδιο στο ΣτΕ το οποίο όμως απερρίφθη και πλέον γίνεται προσαρμογή στα δεδομένα της απόφασης αυτής σε συνεννόηση με τους επενδυτές ώστε με το ίδιο τίμημα να προκύψει προσαρμοσμένο σχέδιο.

Τέλος, αρχίζει κι η συζήτηση για τη βελτίωση του σχεδίου για το Ελληνικό, ενώ τελική συμφωνία αναμένεται να υπάρξει του πρώτους μήνες του 2016. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Lamda έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Ντουμπάι και την Κίνα, ενώ ο κ. Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι σε αυτή τη διαδικασία θα λάβουν ενεργό μέρος και οι δήμοι της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: