slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ., ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταγγέλλει Σκουρλέτη: Σκάνδαλο 1 εκατ. ευρώ με εταιρεία–φάντασμα


Καταγγελίες κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για σκάνδαλο 1 εκατ.ευρώ με εταιρεία-φάντασμα κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο υπεύθυνος για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές Γιάννης Μανιάτης σε δήλωσή του καταφέρεται κατά του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «σκάνδαλο» στην εποχή των περικοπών συντάξεων και μισθών, «να μοιράζει απλόχερα δημόσιο χρήμα 1.000.000 €, στη χωρίς αντικείμενο εταιρεία – φάντασμα, Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε. (ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ)».

Μάλιστα, ο κ. Μανιάτης υποστηρίζει ότι ο κ. Σκουρλέτης «διορίζει ΚΑΙ πρόεδρο ΚΑΙ αντιπρόεδρο ΚΑΙ διευθύνοντα σύμβουλο σε μια εταιρία για την οποία αρνήθηκε να καταθέσει έκθεση το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που συγκροτείται με αποφάσεις υπουργών και όχι ΠΔ, όπως προέβλεπε ο νόμος, χωρίς υποχρέωση δημοσιοποίησης στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» των αποφάσεων κατανομής των κονδυλίων. Μαζί με τα 7 μέλη ΔΣ και προφανώς άλλους τουλάχιστον 10 συνεργάτες – συμβούλους, για τον «ελληνορωσικό αγωγό» που μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, ουσιαστικά βρίσκεται σε σημείο ανυπαρξίας».


Ο τομεάρχης Ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάνει λόγο επίσης για «μια νέα, πολυτελής, κομματοκρατούμενη εταιρία για αγωγό φυσικού αερίου, όταν σε όλους τους άλλους αγωγούς εθνικού ενδιαφέροντος (Εastmed, TAP, IGB, IGI) συμμετέχουν οι εταιρίες ΔΕΠΑ & ΔΕΣΦΑ».

Και καταλήγει σε σκληρό τόνο:

«Σκάνδαλο με κορύφωση της σπατάλης δημοσίου χρήματος, της κομματοκρατίας, της αδιαφάνειας στα δημόσια οικονομικά, του ευτελισμού κάθε έννοιας σοβαρής εθνικής ενεργειακής στρατηγικής. Απαράδεκτες και αδιανόητες μεθοδεύσεις! Να πάρουν πίσω τους κομματικούς διορισμούς!».

Πηγή: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταγγέλλει Σκουρλέτη: Σκάνδαλο 1 εκατ. ευρώ με εταιρεία–φάντασμα | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/243147/i-dimokratiki-symparataxi-kataggellei-skoyrleti-skandalo-1-ekat-eyro-me-etaireia#ixzz3vqKwVKiN

Δεν υπάρχουν σχόλια: