slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιος είναι ο Γιάννης Πλακιωτάκης που αναλαμβάνει νέος μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ

Προσθήκη λεζάντας
Μετά την παραίτηση του κ. Μειμαράκη από την θέση του προέδρου της ΝΔ, ο βουλευτής Λασιθίου και γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης αναλαμβάνει χρέη μεταβατικού πρόεδρου.
Ο βουλευτής από το Λασίθι που διετέλεσε Υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και Υφυπουργός Άμυνας επί Κώστα Καραμανλή, εκλέγεται συνεχώς στην περιφέρεια του απο το 2004.
Ο κύριος Πλακιωτάκης προσμετράται στους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, ενώ ανήκει στον «κύκλο» των Καραμανλικών βουλευτών. Διατηρεί όμως εξαιρετικές σχέσεις με το Μητσοτακικό στρατόπεδο λόγω και της κοινής καταγωγής.

Είναι παντρεμένος με την επιχειρηματία, Αφροδίτη Δωρίτη (μαζί της στην φωτογραφία).

Το βιογραφικό του Γιάννη Πλακιωτάκη από το site της Βουλής
Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10-7-1968.
Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος.
Επάγγελμα: Βιοχημικός Μηχανικός-Επιχειρηματίας.
Σπουδές: Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, Μεταπτυχιακό στη Βιοχημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο City University Business School. Εργάστηκε στον Eurocontrol, τον διακρατικό Οργανισμό που ελέγχει την Εναέρια Κυκλοφορία και την ασφάλεια των πτήσεων σε όλη την Ευρώπη. Είναι μέλος του Συλλόγου αποφοίτων του Biochemical Engineering University του Λονδίνου και του City University Business School.
Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική.
Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες: Εξελέγη βουλευτής Λασιθίου με τη Ν.Δ. το 2004, 2007, 2009, 2012 και 2015.
Υπήρξε Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας της Βουλής και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Υπήρξε μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κ.Σ του ΟΑΣΕ.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες:
​Το 2007-2009 διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενώ τον Ιούνιο 2014 ορκίστηκε Υφυπουργός Εργασίας ,Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας επί κυβερνήσεως Σαμαρά, με αρμοδιότητα τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 που επανεξελέγη στον Νομό Λασιθίου.
Τον Φεβρουάριο 2015 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδα
ς της Νέας Δημοκρατίας.Πηγή: Ποιος είναι ο Γιάννης Πλακιωτάκης που αναλαμβάνει νέος μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/237423/poios-einai-o-giannis-plakiotakis-poy-analamvanei-neos-metavatikos-proedros-tis-nd#ixzz3sRignZGm

Δεν υπάρχουν σχόλια: