slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ορισμένοι οραματίζονται το «παρακράτος της Αριστεράς»


Οι καταγγελίες Πανούση φέρνουν στο φως υπόγειες μεθόδους διακυβέρνησης και καθεστωτικές πρακτικέςΚυκλοφορούσε σαν πολιτικό ανέκδοτο, αλλά όπως φαίνεται δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα: «Πού βρίσκονται τώρα οι μπαχαλάκηδες των παλαιότερων παρελάσεων; Στα υπουργεία».
Η υπόθεση Πανούση εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό θέμα, όταν μάλιστα τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να συγκαλύψουν πτυχές του ή να το υποβαθμίσουν με το χαρακτηρισμό του «αστυνομικού μυθιστορήματος» πέφτοντας σε αντιφάσεις όπως
αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλου σχετικά με το εάν ο σύμβουλός του Π. Λάμπρου έχει αποχωρήσει από το υπουργείο ή εξακολουθεί να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση, διά του συμβούλου του υπουργού, φέρεται να διαβουλεύεται με κρατούμενο των «Πυρήνων της Φωτιάς» για το περιεχόμενο νόμων σχετικά με την αποφυλάκιση του Ξηρού, τα βραχιολάκια και το DNA.
Ομως ποιος νομιμοποίησε το συγκεκριμένο σύμβουλο να συνομιλεί με έναν κρατούμενο, ο οποίος δεν εκπροσωπεί τους φυλακισμένους αλλά έχει προνομιακό ρόλο σε κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η νομοθέτηση σε ευαίσθητα θέματα;
Αλλωστε ο κ. Παρασκευόπουλος για το μόνο για το οποίο έδωσε μάχη στην πρώτη του θητεία στην ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης ήταν για να περάσει το νομοσχέδιο αποφυλάκισης του Ξηρού.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από αστειότητες τύπου «γιατί έκανε τώρα τις αποκαλύψεις ο Πανούσης και όχι όταν βρισκόταν στο υπουργείο;».
Ας δεχτούμε ότι ο κ. Πανούσης, ο οποίος χαίρει γενικής εκτίμησης από όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος, είναι ο πιο μοχθηρός εχθρός του κ. Τσίπρα επειδή δεν τον υπουργοποίησε στο νέο σχήμα. Η ουσία είναι εάν οι καταγγελίες του Πανούση είναι αληθείς και όχι το πότε έγιναν. Αλλωστε ο ίδιος παραδίδοντας το υπουργείο απέστειλε στον πρωθυπουργό υπόμνημα με όλα τα στοιχεία για να λάβει τα μέτρα του. Ο κ. Τσίπρας προτίμησε να τον απομακρύνει από το υπουργείο ενώ η σημερινή ηγεσία του Προστασίας του Πολίτη καρατόμησε και το διευθυντή Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που φαίνεται ότι είχε μπει στο στόχαστρο των «σκληρών» του κυβερνώντος κόμματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει καθεστωτικές πρακτικές στον τρόπο διακυβέρνησης. Εάν αυτές οι αποκαλύψεις γίνονταν επί κυβέρνησης Ν.Δ., οι συριζαίοι θα μιλούσαν για το «παρακράτος της Δεξιάς». Τώρα, με κυβέρνηση Αριστεράς, φαίνεται ότι ορισμένοι ονειρεύονται το δικό τους παρακράτος.



ΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να γίνει κυβέρνηση ήταν ο βασικός πολιτικός εκφραστής του δόγματος «δεν πληρώνω». Στελέχη και βουλευτές του πρωτοστατούσαν στις διαμαρτυρίες για τα διόδια, τα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα στεγαστικά δάνεια. Τώρα ως κυβέρνηση επιχειρεί να εμπεδώσει νοοτροπία «καλών πληρωμών» όταν έχει διασπείρει στην κοινωνία τα αντίθετα μηνύματα
Η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε κεντρικό πρόβλημα γιατί οι πολίτες δεν μπορούν να αντιδράσουν με την ίδια ταχύτητα με την οποία οι κυβερνητικοί μετεβλήθησαν από αντιμνημονιακοί σε μνημονιακότεροι του Μνημονίου.


Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
Η κυβέρνηση φαίνεται να πελαγοδρομεί σε όλα τα επίπεδα. Από την Οικονομία και τη Δημόσια Διοίκηση μέχρι την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη. Η Νέα Δημοκρατία μοιραία έχει μπει σε φάση εσωστρέφειας λόγω της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου, η οποία όμως πρέπει να τερματιστεί την επομένη της εκλογής. Με το κυβερνητικό μπάχαλο η Ν.Δ. έχει μία ευκαιρία να παρουσιάσει το δικό της σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο χωρίς το φόβο του παρελθόντος. Η Ελλάδα έχει καταλάβει τι εστί Αριστερά στην εξουσία και γρήγορα θα ενδιαφερθεί για το τι συμβαίνει δεξιότερα…
http://www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: