Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από βουλευτής

ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ
 
Παραιτήθηκε και αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ του βουλευτή Α' Αθήνας και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ο κ.Σακελλαρίδης διαφωνεί με την ψήφιση των προαπαιτούμενων και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να περιμένει τη βραδινή ψηφοφορία.

Ο κ. Σακελλαρίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα το πρωί. Του εξέφρασε τις διαφωνίες του για τα μέτρα, ωστόσο ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Δεν θέλω α λα καρτ ψηφοφορίες, αν διαφωνείς, παραιτήσου και δώσε την έδρα», του είπε. Με αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα και προς τους υπόλοιπους διαφωνούντες βουλευτές.

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται» ανέφεραν κυβερνητικές για τη στάση του Γαβριήλ Σακελαρίδη και την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

Τι υποστηρίζει το Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει πως τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα.

Η επιστολή παραίτησης Σακελλαρίδης

Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.

Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία.Επικριτικοί βουλευτές και υπουργοί
Οι ενστάσεις των βουλευτών το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν επίμονα, με σημείο τριβής τη διάταξη για την επιβολή φόρου στο κρασί, ενώ μούδιασμα υπήρξε και για τις ρυθμίσεις που αφορούν στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν φωνές, ούτε και ένταση στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της ΚΟ, ακολούθησε «βροχή» ερωτήσεων προς τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη για τους πλειστηριασμούς (ποιοι πληρούν τα κριτήρια για ρύθμιση, ποιο θα είναι το εισόδημα, οι εγγυητές κ.λπ.) και διατυπώθηκε έντονος προβληματισμός για το κρασί.

Οι ευθείες βολές ήρθαν τόσο από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης -τους Βαγγέλη Αποστόλου και Μάρκο Μπόλαρη- όσο και από αρκετούς βουλευτές της περιφέρειας, οι οποίοι εκλήθησαν να βάλουν… νερό στο κρασί τους και να υπερψηφίσουν ακόμα μια σκληρή δέσμη μνημονιακών μέτρων που δεν θυμίζει σε τίποτα τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

Πηγή: Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από βουλευτής -Διαφωνεί με τα μέτρα | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/236519/paraitithike-o-gavriil-sakellaridis-apo-voyleytis-diafonei-me-ta-metra#ixzz3rvhBgZU4

Δεν υπάρχουν σχόλια :