slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συμμετοχή της ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων στην αυριανή απεργία: «Αγώνας και σύγκρουση»



«Δεν θα περάσουν πάνω από τη ζωή μας. Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.» είναι το μήνυμα που στέλνει η ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων, η οποία συμμετέχει στην αυριανή απεργία.

Οι εκπαιδευτικοί, μέσω του συλλογικού τους οργάνου, τονίζουν ότι η πανεργατική απεργία της 12ης Νοέμβρη πρέπει να αποτελέσει «μαζική και μαχητική απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα και αρχή μιας πορείας αντεπίθεσης των αγώνων μας», προκειμένου «να μην περάσουν και να ανατραπούν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, η νέα φορολεηλασία, οι αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά και συνολικά η πολιτική του μνημονίου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων έχει ως εξής:

Η ψήφιση και η εφαρμογή του 3ου μνημονίου σημαίνει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Το νέο ασφαλιστικό που έρχεται άμεσα, ξεθεμελιώνει στην κυριολεξία την κοινωνική ασφάλιση. Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κόψιμο συντάξεων και του ΕΚΑΣ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, ταφόπλακα στα επικουρικά ταμεία και με το πόρισμα των σοφών να μετατρέπει τη σύνταξη σε επίδομα ελεημοσύνης!

Χωρίς ανάσα, ακολουθεί νέο πακέτο μέτρων για τα «κόκκινα δάνεια» και τους πλειστηριασμούς σπιτιών, το ξήλωμα της ρύθμισης των 100 δόσεων, τη συνεχή φορολεηλασία με τον προϋπολογισμό για το 2016 να προβλέπει άλλα 4,5 δισ. μέτρα λιτότητας για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο παγώνει μέχρι και 15 χρόνια, ανάλογα με την κατάταξη στα ΜΚ, κάθε αύξηση στους μισθούς, αντί της άμεσης ανακούφισης με την βαθμολογική προαγωγή των εκπαιδευτικών την κινητικότητα και την αξιολόγηση στο δημόσιο, τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.

Η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της ΕΕ, του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του ΟΟΣΑ, αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα μνημόνια, και παγιώνει το καθεστώς της μόνιμης επιτροπείας.

Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση είναι εδώ, με χιλιάδες κενά, μηδενικούς διορισμούς, με συνολική μείωση των δαπανών για την Παιδεία και δραματική υποχρηματοδότηση των σχολείων και προβλέπει τη συνέχιση της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών νόμων της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας μιλά για εθελοντισμό, αξιολόγηση και αύξηση ωραρίου, αντί της προώθησης λύσεων στα χρονίζοντα προβλήματα της παιδείας και των εκπαιδευτικών. Επισημαίνουμε ότι στα νησιά μας τρεις μήνες από την έναρξη των μαθημάτων τα σχολεία παρουσιάζουν πολλές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και χάνονται πολλές διδακτικές ώρες.

Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τους εργαζόμενους: Αγώνας και σύγκρουση! Η ελπίδα στα σωματεία μας και στους αγώνες μας.

Καλούμαστε όλοι, χωρίς αναμονή, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξεκινήσει ο αγώνας ώστε να μην περάσουν και να ανατραπούν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, η νέα φορολεηλασία, οι αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά και συνολικά η πολιτική του μνημονίου, που μας βρίσκει όλους στην ίδια πλευρά: εργαζόμενους και άνεργους, νέους και παλαιότερους εργαζόμενους, ελαστικά απασχολούμενους και συνταξιούχους, μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Ας δώσουμε τον αγώνα ενωμένοι, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα. Είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε και να παλέψουμε νικηφόρα για το μέλλον όλων μας.

Ένας σημαντικός σταθμός σε αυτό τον αγώνα είναι και η Πανεργατική Απεργία της 12 Νοέμβρη, που πρέπει να αποτελέσει μαζική και μαχητική απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα και αρχή μιας πορείας αντεπίθεσης των αγώνων μας.

Κανένας για δουλειά, όλοι στην απεργία και τις διαδηλώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: